Google Street View ile bakın ne yapmışlar?

CHIP Online
07-09-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google Street View ile adım adım gezebileceğiniz ilginç yerlere, şimdi bu eklendi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... apmislar_42487.html

Resimlerle: Google StreetView'ın yakaladıkları!

Edmonton Corn Maze, geçen yıl ismini dünyanın ilk QR kod şeklindeki mısır tarlası olarak duyurmuştu. Yukarıdan bakınca bir QR kod gibi görünen bu mısır tarlasının sahipleri, bu yıl da başka bir "aksiyon" yapmak istemişler ve tarlanın içine bir labirent yerleştirmişler. 


Google Street View uygulaması ile internet üzerinden içinde gezinmenin mümkün olduğu tarladaki toplam yol miktarı yaklaşık 5 kilometre. Ayrıca 85 ayrı yol ayrımı da bulunuyor. Böylece içinde kaybolmayı neredeyse garantiliyorsunuz. 


Mısır tarlasının sahibi, Google'ın Street View uygulamasını gördüğünden beri bunu yapmayı planladığını ancak şimdi zaman bulabildiğini söylüyor. Tarla sahibi, mısırlar insan boyunu geçtikten sonra, yerel bir fotoğrafçı ile anlaşarak, tarlanın 600'den fazla fotoğrafını çekmiş ve bunlarla Street View görüntüleri oluşturmuş. 


Anlaşıldığı üzere, mısır yetiştiricilerinin, mısırlar büyürken bir hayli boş zamanı oluyor ve çiftçiler her yıl ne yapacaklarını şaşırıyor, bir yıl tarlaya QR kod kazırken, diğer yıl Street View için labirent yapıyorlar. Seneye ne yapacakları ise şimdiden merak konusu. 


Mısır tarlası içinde kaybolmak isterseniz, bu linki kullanabilirsiniz.

Tüm Konu: Google Street View ile bakın ne yapmışlar?

Resimlerle: Google StreetView'ın yakaladıkları!

Kaynak: www.chip.com.tr