Google Translate'e el yazısı desteği!

CHIP Online
26-07-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın bu yeniliği, yazı yazanları ve çeviri yapanları yakından ilgilendiriyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... -destegi_41700.html

Resimlerle: Google Maps ile tarihi yerleri keşfedin

Google birçok servisi ile hayatlarımızı kolaylaştırmayı başarmış firmalardan bir tanesi. Başta yazı yazanlar olmak üzereyse hatırı sayılır miktarda kullanıcı tarafından ziyaret edilen programlarından birisi olan Google Translate, artık çok daha farklı bir eklentiye sahip.


İnternet üzerinde ya da bir okuma metninde bulduğumuz cümleyi, genelde kopyala – yapıştır sistemi ile Google Translate'e gireriz. Fakat bu her zaman mümkün olmaz zira günümüzde bazı siteler, yılların emektarı olan kopyalama işlemini etkisiz kılabiliyorlar. Her ne kadar Mountain View'ın Android için ürettiği uygulama bu sorunu bir nebze de olsa ortadan kaldırmış, çeviri yapma konusunda büyük beğeni toplamış olsa da halen bazı eksikler söz konusuydu. İşte Google da Mountain View'dan esinlenerek üzerinde çalıştığı yeni sistemi ile Google Translate menüsüne bir de yazı ile çeviri opsiyonu ekledi. İnternet üzerinde kopyalamakta zorladığımız ya da akıllı telefonlar ile bir türlü gerçekleştiremediğimiz kopyalama işlemlerine büyük rahatlık getiren sistem, yazdığımız harflerin anında translate ekranında düşmesini sağlıyor.


Japon Kanji karakterlerinin bile rahatlıkla desteklendiği yeni yaz-çevir yapısının tek sorunu, olabildiğince düzgün yazı karakterleri çizilmesini istemesi.

Tüm Konu: Google Translate'e el yazısı desteği!

Resimlerle: Google Maps ile tarihi yerleri keşfedin

Kaynak: www.chip.com.tr