Google ve Apple'ın söz dalaşı kızışıyor...

CHIP Online
12-07-2010, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Jobs Google'a sert bir taş attı, Google'ın cevabı daha da sert oldu: İşte yeni söz dalaşı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... izisiyor_21186.html

Resimlerle: Rakamlarla bir dev: Google!

Apple gittikçe büyüyen Google tehlikesi karşısında kayıtsız kalamadı ve Steve Jobs ilginç bir açıklamaya imza attı 'Bizimle rekabet etmeye onlar karar verdi; biz arama işine girmedik' dedi.

Google'dan Larry Page ise bu açıklamanın 'tarihi yeniden yazmaya kalkışmak' olduğunu belirtti ve Apple'ın patronunu sert bir dille eleştirdi. Cep telefonu piyasasına girmenin kimsenin tekelinde olmadığını, ayrıca o kadar mantıksız bir karar gibi görünmediğini, ayrıca Android projesinin çok uzun süredir devam ettiğini belirtti. Bu açıklamayla iPhone'dan sonra harekete geçmediklerini, zaten uzun süredir bu konu üzerinde çalışmakta olduklarını vurgulamış oldu.

Google Andy Rubin'in Android Inc. isimli şirketini 2005 yılında satın almıştı. Android 2007'de duyurulmuştu ve zaman içerisinde gelişerek bugün en hızlı yükselen cep telefonu işletim sistemi haline geldi.

Tüm konu: Google ve Apple'ın söz dalaşı kızışıyor...

İzleyin: Adobe'un Apple'a cevabı bu tablet!

Resimlerle: Rakamlarla bir dev: Google!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kim haklı?

Nickotin
12-07-2010, 13:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
290 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Girsen nolucak yaaa nolucakk bu adamın aklından zoru var.
Telefonu test etmeden ve saçma sapan birçok şirket politikası olsa bile uygulamaları ile  çok güzel bir telefon ve ardından ipad diye bir ürün çıkarttın ortaya ama fazlada sesini çıkartma bunları yapıyorsun sonra flash yok adama gülerler bee  sanki o iphone ile ipad'ı alan kişi sadece forum sitesinde dolaşıcak... !!!
herşeyi değiştiremiceğini bu adamın birisi  beynin içine sokması lazım

Son Düzenleme: Nickotin ~ 12 Temmuz 2010 13:09
asilimy
12-07-2010, 13:24   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Steve Jobs gereksiz polemikler yaratan birisi olmaya başladı. Hani reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya, bu adam bunu yapıyor. Arama sektörüne girsen Google'dan daha iyisini yapabilecek misin? Yaptın diyelim, milyonlarca insanın ana sayfası olabilecek misin? İnsanı alışkanlıklarından vazgeçirmek zordur. Hala IE6 kullanan milyonlarca insan var. Ayrıca bundan birkaç sene öncesine kadar Google ve Apple birbirlerine kaynak sağlayan kurumlardı. Mesela Google Chrome'un altyapısında Safari'nin kodları mevcut. Aynı şekilde Google daha önce ofislerinde Windows yerine Mac ve Linux kullanacağını açıklamıştı.<