Google ve Disney'den "etkileşimli sirk"!

CHIP Online
09-02-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın Chrome için sunduğu bu "etkileşimli uygulama" eminiz sizi de çok eğlendirecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... mli-sirk_38557.html

Resimlerle: HTML5 Çılgınlığı: En iyi tarayıcı oyunları

Google ve Disney, yeni web teknolojilerini kullanarak nasıl pazarlama yapabileceğinin çok iyi bir örneğini yeni etkileşimli web uygulaması Find Your Way to Oz ile gösterdi. 


Bir "Chrome Deneyi" olan web uygulaması, web tarayıcınız içerisinde etkileşimli bir sirki canlandırıyor ve aslında Disney'in Oz the Great and Powerful filmini tanıtmayı amaçlıyor. WebGL, WebAudio, CSS3, WebRTC ve diğer HTML5 araçlarını arkasına alan uygulama Google, Disney ve Unit 9 tarafından geliştirilmiş. Uygulama ile Kansas sirkinde dolaşırken farklı çadırlarda farklı etkinliklere katılabiliyorsunuz. Bunlardan bir tanesinde kendi sirk tonunuzu oluşturabiliyor ve bu tonun sirk içinde dolaştıkça sizi takip etmesini sağlayabiliyorsunuz. Sirkin sonundaki balon ve size doğru gelen kasırga ise deneyin en eğlenceli kısımlarından. Göreviniz, balonu kasırgadan kaçırmak. Bu sırada kullanılan görsel efektler, gerçekten de görülmeye değer.


Find Your Way to OZ ile Google ilk kez bir film stüdyosu ile çalışarak bir Chrome Deneyi meydana getirmiş oldu. Eğer PC'nizde Chrome yüklüyse, deneyi sizin de tecrübe etmenizi tavsiye ediyoruz (diğer tarayıcılarda çalışmıyor).

Tüm Konu: Google ve Disney'den "etkileşimli sirk"!

Resimlerle: HTML5 Çılgınlığı: En iyi tarayıcı oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr