Google yeterince esnek değil!

CHIP Online
23-03-2009, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Google yeterince esnek bir yapıya sahip değil". Yaşanan istifanın ardından şok sözler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... ek-degil_11647.html

Resimlerle: Google 10 yaşında!

Web sitelerini yazılım ve tasarım olarak ikiye ayırmak yanlış olmaz. Fakat bambaşka iki çalışma tarzı ve bakış açına sahip yazılımcı ve tasarımcılar, en güzel ve başarılı siteyi ortaya çıkartmak için uyumlu bir şekilde çalışmak zorundalar. İstifasını veren görsel tasarım lideri Douglas Bowman ise Google'da durumunun bu anlamda "dayanılmayacak kadar kötü" olduğunu düşünüyor.

"İki mavi arasında karar veremeyince 41 farklı mavi tonunu test edip, hangisinin daha iyi olduğuna karar vermeye çalışıyorlar. Daha geçenlerde bir çerçevenin kalınlığının 3 mü, 4 mü yoksa 5 piksel mi olması gerektiğiyle ilgili fikrimi söylediğimde benden iddiamı ispatlamamı istediler. Bu kadar ufak tasarım kararları için tartışmalara girmekten artık yoruldum" diyen Bowman artık Google'da çalışmayacağını açıkladı.

Diğer yandan Google'ın arama ve kullanıcı tecrübeleri konusunda göre alan yöneticisi Marissa Mayer; "İnternette web siteleri oluşturmak sanattan çok tasarım işi. Ufak farklılıkları bulup, bunların hangisinin matematiksel olarak daha doğru olduğunu tespit edebilirsiniz" şeklinde konuyla ilgili kendi görüşünü belirtti.

Google'ın tasarım yaklaşımı uzun zamandır internette önemli değişimlere yol açtı. Ama görünüşe göre firma artık tasarım konusunda deneysel yaklaşımlardan çok, daha matematiksel bir değerlendirmelerden yana.

Tüm konu: Google yeterince esnek değil!

Resimlerle: Google 10 yaşında!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Bowman'ın mu yoksa Mayer'in mi konuyla ilgili yaklaşımı daha doğru?

Fattur
24-03-2009, 00:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

İki mavi arasında karar veremeyince 41 farklı mavi tonunu test edip, hangisinin daha iyi olduğuna karar vermeye çalışıyorlar

Eğer gerçekten böyleyse durumu çok ciddi...