Google yetkilileri Türkiye'ye gelecek

ScienceNET
12-06-2010, 13:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2004

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Google" yetkililerinin, Telekomünikasyon İletişimBaşkanlığından (TİB) görüşme talebinde bulunduklarını bildirerek, "En kısa zamanda, önümüzdeki hafta muhtemelen gelirler" dedi. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, erişimi engellenen "YouTube" internet sitesine ilişkin bir soru üzerine, "Memleketin meseleleridururken, millet para kazanıyor. Bir reklam, pazarlama şirketin olacak, bir tane fatura kesmeyeceksin. Ondan sonra da 'internete özgürlük' diye Türkiye'den de adamları götüreceksin merkezine dolaştıracaksın, ondan sonra yazıp çizecekler. Böyle şey olmaz. Bu ülkenin haklarını korumak hepimizin görevi" diye konuştu.

Çalışanların maaşından bir çok vergi ödediklerini, küçük esnafın da vergiödediğini anımsatan Yıldırım, "Bunlar dünya kadar reklam alıyor. Vergi yok,fatura kesiyor mu, kesiyor. Nereden kesiyor? İrlanda'dan kesiyor" dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, konuya ilişkin Google yetkililerinin görüşme talebinde bulunduklarını bildirerek, "Adamlardan da ses geldi, gelip görüşecekler. En kısa zamanda, önümüzdeki hafta muhtemelen gelirler. Bizim kapımız her zaman açık, gelsin konuşsunlar, görüşsünler. Muhatapları BTK, artık bizle işleri olmaz. Dediklerimizi yaptıktan sonra gelirler, 'yaptık' derler o zaman da biz de görüşürüz" diye konuştu.

"İnternet sitesiyle nasıl bir anlaşma olur?" şeklindeki bir soru üzerine de Yıldırım, "Bizim anlaşma gibi bir şeyimiz yok. Biz diyoruz ki 'şunları, şunları yap'. Pazarlık edecek halimiz yok. Türk hukukunu tanıyacaksın,Türkiye'de mükellef olacaksın, Türkiye'de yerli sürüm yapacaksın, adresin belliolacak, ben seni aradığımda bulmam lazım, buradan para kazanıyorsan muhakkakburanın kurallarına, usullerine, hukuk sistemine, herşeyine razı olacaksın,hakkını da burada arayacaksın" yanıtını verdi.
 
http://www.cnnturk.com/2010/turk ... 579854.0/index.html
 

Son Düzenleme: ScienceNET ~ 12 Haziran 2010 13:20