Gorilla Glass artık 1 milyar cihazı koruyor

CHIP Online
28-10-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonu ekranlarımızın daha az çizilmesini ona borçluyuz... İşte Gorilla Glass ve geldiği nokta

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gor ... -koruyor_36643.html

Resimlerle: Son 20 seneye damgasını vuran 20 cep

Gorilla Glass'ın üreticisi Corning'in üçüncü çeyrek rakamları, mobil cihazlarda kullanılan ekran camının "nüfusunun" 1 milyara ulaştığını ortaya çıkardı.


Üçüncü çeyrekte satışları 2.04 milyar dolara ulaşan Gorilla Glass, ilk iPhone'da kullanıldığından bu yana üreticilerin en çok seçtiği cep camı oldu. Gorilla Glass bugün Apple, Acer, Dell, HTC, Motorola, Nokia, Samsung ve Sony dahil 33 üreticinin tercihi.


Corning'in satışları önceki çeyreğe göre yüzde 7 artmış olsa da, önceki seneki aynı döneme göre yüzde 2 düşmüş görünüyor. Corning'in başkan yardımcısı James B. Flaws, şirketin gelir raporunda "zayıflayan ekonominin bir çok işlerinde satışları etkilediğini" söylüyor. Flaws, gelirlerini yükseltme planlarına ulaşabilmek için belirli alanlarda maliyetleri azaltacaklarını, çalışanlarda da bir miktar azaltmaya gidebileceklerini söylüyor.


Corning, şu an Willow Glass adında yeni bir cam üzerinde çalışıyor. Gorilla Glass 3 yerine Willow Glass adı verilen yeni cam, kağıt inceliğinde ve esnek olduğunan kavisli yüzeylerde kullanılabiliyor. Corning, yeni camın "sonraki jenerasyon tüketici elektroniklerini kökten değiştirmesini" umuyor.

Tüm Konu: Gorilla Glass artık 1 milyar cihazı koruyor

Resimlerle: Son 20 seneye damgasını vuran 20 cep

Kaynak: www.chip.com.tr