Gorilla Glass bile iPhone 6'yı kıskanacak!

CHIP Online
03-04-2014, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 6'nın ekranı ile ilgili olduğu düşünülen bu patent, Gorilla Glass'lı cepleri kıskandırabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gor ... skanacak_46336.html

Resimlerle: En itici 30 cep telefonu!

iPhone 6'nın ekranında safirin kullanılıp kullanılmayacağı bir süredir konuşuluyor. Yeni bir patent başvurusu ise Apple'ın bu yönde ilerlediğini gösteriyor.


Patentte safir kristal cama özel, üzerinde parmak izi kalmayan bir kaplamadan bahsediliyor. Apple, bu tür bir tabakayı iPhone 3GS'ten bu yana parmak izlerine karşı kullanıyor. Tabakanın safir kristal ekrana uyumlu sürümü için patent başvurusu yapılmış olması ise, Apple'ın safir ekran işinde ciddi olduğunun ipucunu veriyor.


Bir süre önce de Apple'ın safir ekran üretmek üzere makinelere yatırım yaptığı haberini duymuştuk. Bunun yanında safir cam ekranlı bir iPhone'a ait bir patente de rastlamıştık. Yeni ortaya çıkan bu patent başvurusuyla birlikte safir iPhone olasılığı güçlenmiş görünüyor.


Ancak yine de hızlı karar vermemekte fayda var. Çünkü safir ekranların maliyetinin çok yüksek olduğu söyleniyor. Safir ekranlar, çok sağlam olduğu için Gorilla Glass'a iyi bir alternatif olabilse de, daha ağırlar ve görüntünün kararmasına neden olabiliyorlar. Bu ise ekranın daha yüksek parlaklıkta çalışması ve pil ömrünün azalması demek. Apple'ın safir ekranı iPhone 6 için değil, daha ilerisi için düşünüyor olma ihtimali de var.

Tüm Konu: Gorilla Glass bile iPhone 6'yı kıskanacak!

Resimlerle: En itici 30 cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr