Görüntü alamama sorunu (onboard ekran kartı)

bgurboga
24-07-2017, 03:17   |  #1  
bgurboga avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Herkese merhaba arkadaşlar.
Üniversite öğrencisiyim, kısıtlı bütçemle bi heves kendime 2. bir bilgisayar toplamaya heveslendim fakat elimdeki bilgisayarımdanda oldum. Ben de foruma üye olup durumu sizinle paylaşmaya karar verdim. Yardımcı olursanız minnettar olurum.

Seçtiğim işlemci eski bilgisayarım daki ile birebir aynı.

- AMD A4 4000 3.2-3.0 Ghz işlemci
- MSİ A68HM - E33 V2 anakart (FM2-FM2+)
- 2x  2GB 1333 MHz Ram DDR3
(KİNGSON)
- Seagate 300 GB Harddisk
- 400 V PSU

Parçalar ilk geldiğinden beri hiçbir şekilde görüntü alamadım. Anakarta güç verdiğimde işlemci ısınıyor, hard diskte hareket var ramleri ve monitörü aynı vga kablosuyla farklı bilgisayarda denedim sorunsuz çalışıyorlar. Anakartta sorun olduğunu düşünüp hemen iadeye gönderdim. Sıfır paketinde, yenisini gönderdiler bi heves hemen hazırladım sonuç yine aynı.

Sonra git gide hüsranım büyüdü. İşlemciden şüphelenip hali hazırdaki bilgisayarımda yeni işlemciyi denedim. Sonra eski işlemciyi eski anakarta taktığımda elimdeki bilgisayardada birdaha hiç görüntü alamadım. Şuan her 2 sistemdede aynı sorun var.  Yani bilgisayarsız kaldım.

Hali hazırda bozduğum sistemin bileşenleride şöyle;

- Yine AMD A4 4000 işlemci
- GIGABYTE GA-F2A55M-DS2 (FM2-FM2+)
- Elixir 2GB 1333 MHz DDR 3 RAM
-  WD 500 GB hard disk
- 240 V PSU

Sorunu çözmek için uğraşlarımda şunlar.

- Farklı PSU'de çalıştırmayı denedim
- Elimde çok fazla DDR3 ram var tek tek her 2 slottada defalarca denedim.
-Bios pilini çıkartıp Biosu sıfırlamayı denedim.
- Msi anakart da HDMİ girişinden görüntü almayı denedim.
- Her 2 işlemciyi 2 anakarttada denedim. Tellerinde en ufak bi yamulma, darbe yok, tam oturttuğuma eminim.
- Fiş takılı değilken statik elektriği boşaltmak için power tuşuna bastım, 2 gün anakartlara hiç elektrik vermeden statik elektrik önleyici poşetlerinde beklettim.
- Tüm bunları yaparken uzay modda kısa devre riskine karşı takoz kullanarak yaptım.

En sonunda 2 farklı bilgisayarcıya götürdüm. Afyonda okuyorum, işim dolayısıylada yazında burdayım. Burda pek işinin ehli adamlar yok Aslında ben onların bilgisayarcı değil format atarak, güvenlik kamerası satarak para kazanan bakkal olduklarını düşünüyorum. Adamlar hiçbir açıklama yapmadan
olmadı abicim deyip kasaları verdiler elime. Bence dümdüz toplamayı deneyip görüntü gelmeyince uğraşmadılar , Hatta harici bi ekran kartı bile takıp denememişler.

Benim düşüncem, sorun işlemciye gömülü ekran kartlarından kaynaklanıyor. Ne zaman 2 kasanın işlemcilerini değiştirdim o zaman birdaha toparlayamadım. Elimdeki hazır bilgisayardanda oldum. Elimde harici bir ekran kartı yok hemen alabilecek paramda yok malesef.


Ben ilk kez bilgisayar toplamaya çalışıyorum, buda son olucak tabi. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan öneriler istiyorum. Okuyanlardan da Allah razı olsun.

Bunlarda anakart ve işlemci resimleri. Telefondan boyutu küçültemediğim için link olarak attım.

İşlemci;

Yeni aldığım anakart;

Elimdeki eski anakartım;

Sistem Bilgilerim