Gözden kaçan 8 Android KitKat özelliği!

CHIP Online
16-05-2014, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'in son sürümü 4.4 KitKat ile beraber gelen bu 8 özellikten haberiniz var mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goz ... ozelligi_47160.html

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Google, Android'in son sürümünde yaptığı tasarım ve verimlilik iyileştirmeleriyle bize biraz daha gelişmiş bir işletim sistemi sundu. Firmanın yaptığı bazı değişiklikler ise ilk bakışta hemen fark edilmeyebiliyor, bunları bulmak için yüzeyin birkaç kat altına inmeniz gerekli. İşte KitKat'ta gözünüzden kaçmış olabilecek 8 özellik.


Adım sayacı: KitKat, donanımsal yardımcı işlemci desteğiyle geliyor (iPhone 5S'teki M7 yardımcı işlemcisi gibi). Bu özellik sayesinde Moves, Runtastic Pedometer gibi uygulamalar, adımlarınızı işletim sistemi seviyesinde, pilinizi çok fazla tüketmeden sayabiliyor.


İşlem istatistikleri: Geliştirici seçenekleri (Ayarlar > Telefon Hakkında > Yapı numarası'nı bulun ve üzerine birkaç kez dokunun) altında uygulamaların bellek tüketimini kontrol etmeniz mümkün. Ayarlar > Geliştirici seçenekleri altındaki işlem istatistikleri'ne dokunmanız yeterli.


Gelişmiş fotoğraf düzenleyici: Yeni stok galeri uygulaması, yeni filtreler ve ayarlama seçenekleriyle geliyor. Orijinal fotoğrafı bozmadan değişiklikler yapmanız mümkün.


Tüm Konu: Gözden kaçan 8 Android KitKat özelliği!

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Kaynak: www.chip.com.tr