Greenpeace'in raporu oyuncuları korkuttu

CHIP Online
21-05-2008, 18:33   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Greenpeace'in "oyun konsollarında yüksek miktarda zehirli kimyasal var" iddiası ortalığı karıştırdı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Gree ... -korkuttu_7004.html

Çevre örgütü Greenpeace, dünyadaki en yaygın elektronik oyun konsollarında, kullanıcılara kısa vadede zarar vermese de yüksek miktarda zehirli kimyasallar bulunduğunu açıkladı.

Greenpeace'in hazırladığı raporda, Nintendo'nun Wii, Sony'nin Playstation 3 ve Microsoft'un Xbox 360 oyun konsollarının, birbirlerinden farklı miktarlarda brom, PVC ve bazıları hormonları etkileyen zararlı kimyasallar içerdiği belirtildi.

Bu kimyasalların miktarlarının Avrupa'daki yasal düzenlemelere uygun olduğunu kaydeden örgüt, yine de maddelerin bazılarının küçük çocuklar için üretilen oyuncaklarda kullanılmasının yasaklandığını hatırlattı.

Yalanlama geldi
Greenpeace sözcüsü Zeina AlHajj, "Elbette kimse hemen yarın ölmeyecek, ancak bu ürünler çocuklar tarafından kullanılıyor. Bu maddeler dirençli ve hayatımız boyunca birikiyorlar" diye konuştu.

Raporla ilgili açıklama yapan şirketler ise ürünlerinde insan sağlığına zarar verecek maddeler kullanılmadığını ve küresel standartlara uyduklarını kaydetti.

Nintendo şirketi, çevreyle uyum konusunun dünya çapında şirket öncelikleri arasında olduğunu ve standartlarını sürekli yükselttiklerini belirtti. Microsoft'tan yapılan açıklamada ise, çevreyle ilgili konularda sürekli bir gelişme hedeflendiği ve ürünlerin dayanıklı, güvenli ve performanslarının iyi olması konusunda kararlı olunduğu belirtildi.

Tüm konu: Greenpeace'in raporu oyuncuları korkuttu


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Oyun konsollarının insan sağlığına zarar verdiğine katılıyor musunuz?