GTA 4 Nvidia ekran kartını görmüyor?

dotaamium
24-08-2016, 12:56   |  #1  
dotaamium avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Merhaba arkadaşlar!

Bu konuyu donanımhaber'de ve Nvidia'nın kendi forumlarında açmama rağmen hiçbir cevap alamadım. Buranın daha hareketli olduğunu düşündüğümden buraya açmaya karar verdim.

Bundan bir iki sene önce laptopu elime aldığımda sabırsızlanıyordum GTA 4 için, ilk yüklemem çok heyecanlı geçmişti. Sonunda bir türlü oynayamadığım oyunu oynayacaktım. Yüklemeyi yaptım, crackı yaptım, en son patchı hazırdı zaten, yüklüydü. Bunun dışında hiçbir sorunum yoktu, oyunu açtım ve grafik ayarları kısmına geldim, bir de ne göreyim: Ekran kartı 100 mb olarak görünüyor ve ayarları değiştirmeme haliyle izin vermiyor. Neyse ben bu konuyu belki 1 hafta araştırdım, çözüm önerisi var mı diye. Binlerce kullanıcının aynı sorunu yaşadığını gördüm, hani bireysel ya da kullanıcı temelli bir problem değil ve çözüm de yok açıkçası, rockstar'ın önerdiği çözüm bile işe yaramıyor, yani resmi bir çözüm yok. Rezalet, tam anlamıyla.

Bundan 5-6 ay önce yeni bir pc aldım, yine heyecanlıydım GTA 4 için. Yine oyunu yükledim, sabırsızdım. Oyunu açtım, grafik kısmına girerken biraz elim titredi, korktum. Neyse girdiğimde yine ne göreyim: 100 mb ekran  kartı. Ne küfür ettim ne sövdüm bir bilseniz. Yine eski günlere dönüp belki görmediğim, kıyıda köşede kalmış bir çözüm vardır diye araştırdım yine. Yine birşey bulamadım ve oyun elimde kaldı öyle.

Sanırım sorun rezalet optimus teknlojisinden kaynaklanıyor, yüksek performanslı grafik kartı devreye girmiyor oyunda, optimuslu ekran kartlarının nerdeyse hepsinde bu grafik karrtını algılamama sorunu var, manuel olarak ayarlıyorsun, o da işe yaramıyor. Artık bıktım, ben bu istemediğim, rezalet olan bu teknolojiyi kullanmak istemiyorum. bunu devre dışı bırakmanın bir yolu yok mu? Bilen biri yazarsa diye 3.defa çözüm önerisi arıyorum.

Denediklerim:

Nvidia denetim masası
nvidia inpector
sağ tık> yüksek grafik işlemcisiyle çalıştır
intel ekran kartını kaldır ( tekrar yüklüyor, işe yaramıyor)
intel ekran kartını devre dışı bırak ( işe yaramıyor)
commandline.txt ( işe yaradığını düşünmüyorum, orda görünen bellek miktarını arttırıyor ama oyun sanki 100 mb üzerinde çalışıyor gibi dokular yüklenmiyor, laptop alev alıyor nerdeyse roket gibi)

Sistem:

8.0 GB Ram
İ5 4210M 2.6 GHz
Nvidia Geforce 940M ( HD 4600 ile, ikisi de 2 GB)
WİNDOWS 10

teşekkürler.

Son Düzenleme: dotaamium ~ 24 Ağustos 2016 12:58 Neden:
İsmailasfas
29-08-2016, 14:26   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Bende bi şey sorcam, oyunların sistem gereksinimleri kısmında yazan atıyorum 2gb ram gerekli falan diyor. Yani sistemim mi 2 gb olması lazım yoksa oyunun kullandığı ram 2 gb mı?