Gta 5 Özelliklerine Mi Sızdık ?

blackdown
09-08-2012, 00:05   |  #1  
blackdown avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Gta 5 Özellikleri Duyuruldu,Gta V Sızdı
Eski bir Rockstar North çalışanının arkadaşı, GTA V'ten olduğu iddia edilen bilgileri yayınladı.
Bilgiler yayınlandıktan sonra açtığı konu silinen ve üyeliği banlanan Gloggle ismindeki şahısın verdiği bu bilgilere inanmamızı sağlayan etken pek yok. Ancak göz ardı da edilecek gibi gözükmüyor. Bilgiler söylenti olarak geçse de, 'spoiler' uyarısını yapalım.
- Verilen bilgilerde ana karakterin sadece bir tane olacağı belirtiliyor. Hispanik olan karakterimizin adı, Albert de Silva olarak geçiyor. Vice City döneminde ailesiyle birlikte suç işlerine karışmış karakterimizin, işe yaramaz bir de Kevin isminde oğlu var. Verilen bilgilere göre hikayenin ana yönlendirmesi, Kevin'ın açtığı işler doğrultusunda yapılacak.
- Verilen ikinci bilgide Gloggle, multiplayer kısmına değinmiş. Bilgilere göre GTA V'in multiplayerı PS3 ve X360'da 32 kişi destekliyor. PC'de kaç kişinin desteklendiğini hatırlamayan söylenti kaynağı, 32 kişi olmadığına emin. Multiplayerdaki çete sistemine de hafiften değinen isim, çetelerin Los Santos haritasında bölge kapabileceğini söylüyor.
- GTA V'in haritası GTA IV'ten 5 kat daha büyük olacak. Bu haritada özel jetlerimiz bulunacak ve uçak sürülebilecek. Ayrıca silah ve araçlar da modifikasyona açık.
- Ana kahramanımız GTA V'in ilk videosunda gözüken 'zengin' adam. İkinci videoda kendinden daha da bahsedecek olan kahramanımız videoda iki kez gözüküyor. Ayrıca videodaki soygunda aracı kullanan kişi de baş karakterimiz.
- GTA V'in çıkışı olarak söylenti kaynağı, 2013 Mayıs'ı gösteriyor. Detaylı tarihin E3 2012'de verileceği eklenirken, Rockstar ve Take Two'nun bu konuda titiz çalıştığını, en az 6 aylık bir yapım sürecinin daha olduğu belirtilmiş.
- Çatışmalar daha gerçekçi olacak. Örneğin araç içerisinden girdiğiniz bir çatışmada aracın hızına göre başınıza bazı işler gelecek. Polis takiplerinde de güçlendirme yer alıyor. İşe gerçekçilik katmak için aranma seviyenize göre bazı durumlarda radyolardan isminizi duyabileceksiniz.
- Oyunda el altından uyuşturucu satışı, kaçak silah ve araç ticareti yapılabilecek. Ayrıca oyun içerisinde uyuşturucu kullanımına da izin var. Fakat bunun hem oynanış açısından zararı var, hem de polis tarafından aranma tehlikesi var.
- Hikayenin sonunda ana karakterimiz ölmeyecek.

________________________++++___________________________--

Rockstar Games'te geçmişte grafik tasarımcısı olarak çalışan "Brendan" isimli şahıs, şirkette çalıştığı zaman aralığında GTA V, gelecek Bully projesi, Wild Metal'in devamı niteliğindeki oyun ve Red Dead Rebellion gibi yeni yapımların yapım aşamasına şahit olduğunu iddiasında bulundu. Aynı zamanda Grand Theft Auto V'in 2008 sonundan beri yapım aşamasında olduğunu ve şu sıralar yaklaşık %87'sinin bitmiş olduğunu açıkladı. Oynanış bakımından bir şey görmediğini ekleyen Brendan, GTA V hakkında ayrıntı sayılabilecek bilgilerle oyun dünyasını birbirine katacak gibi görünüyor. İşte o uzun açıklamanın önemli noktaları:
HARİTA
Oyunda sadece Los Santos var, ve 3 bölümden oluşuyor: The Greater Naranja Area, Los Puerta ve Greater Los Santos.
Haritada 5 ana yerleşim yeri var.
The San Ventura, Mountain Range, Bone Valley, Larry Andreasen Bridge, Lawernce Island, ve Santos National Park bölgelerinden oluşan The Greater Los Santos, haritadaki en büyük alan.
Mount Chiliad bölgesinde "Chilliad Peak" isimli bir tepe var. Oraya nedensiz konulmadığı çok açık, fakat ne işe yaradığı bilinmiyor.
The Greater Naranja Area, haritanın güneyinde veya güneyine yakın bir bölgede bulunuyor. (Alderney'deki Westdyke bölümü gibi.) Bu bölgede birçok güzel ev görebilmek mümkün. Kuzey bölgelerde daha modern bir şehirleşme , ve batı kısımlarda kumsallar var.
Los Santos'un eski birkaç bölge ismi oyunda tekrar kullanıldı.(Jefferson, Vinewood, Mullholland, ve Idlewood gibi.) Fakat daha büyük bir bölümü tekrar isimlendirildi.
Harita 3 Liberty City büyüklüğündeki bir bölgeden ve etrafını saran 2 Red Dead haritası kadar da kırsal alan büyüklüğünde. İki havaalanı, bir özel uçak pisti, ve bir askeri bölge bulunuyor. Kırsal bölgede ise 2 görece küçük havaalanı var.
ANA KARAKTER
Ana karakterimizin ismi "Adrian". Normal olan bir adam olan Adrian'ı kolay para tehlikeli bir şekilde cezbediyor. Gençlik yıllarından beri suç dünyasının içinde. Para, kadınlar ve başarısıyla yükselmeyi ve orada kalmayı başarıyor, taa ki kendisinden daha genç olan "Albert" ile tanışana kadar. (Albert, trailerda görülen takım elbiseli adam.) Albert, Adrian'ın varlığını "işlerini" geliştirmek için büyük bir şans olarak görüyor. Adrian bu fikri kabul ediyor ve hikaye başlıyor.
Red Dead Redemption'da olduğu gibi rastgele karakter görevleri olacak. Sokakta karşılaştığımız karakterler için yan görev yaparak para kazanacağız. Oyun ilerlemesindeki önemli isim ise Albert olacak. The Lost and Damned'deki Billy, veya The Ballad of Gay Tony'deki Gay Tony gibi.
GTA IV'ten hatırladığımız, görev sırasında öldürmek ve bağışlamak gibi seçenekler yine mevcut. Ama bu sefer daha etkileyici.
Sokakta tanıştığımız yabancılarla "Çete" kurabileceğiz. ( Tam adı bu değil.) Örneğin sokaktaki bir yabancıyla tanıştığımızda, bize özellikle görevlerde yardımcı olabilecek özelliklerini sunabilecekler. Tanıştığımız herhangi biri, nadir ve pahalı silahlarla donatılmış olan bir silah satıcısı veya çok iyi bir keskin nişancı olabilecek. Çetemizi bir görev için, takviye kuvvet olarak veya sadece takılmak için arayabileceğiz.
Ana karakter özelleştirilebilir, ancak çete üyeleri öyle değil. GTA V'teki kıyafet sistemi önceki haline göre büyük bir gelişim geçirdi. Oyunun başlangıcından itibaren, yayaların giydiği tüm kıyafetler karakterimiz için de mevcut olacak.
Vücut geliştirme oyunda mevcut, fakat yemek yemek ile bir alakası yok. Yemek seçeneği GTA IV'teki gibi sağlık tazelemek için kullanılacak.
YENİ ÖZELLİKLER
GTA IV'teki birkaç aktivite geri döndü. Sadece Striptiz Klüpleri, uyuşturucu satıcılığı, dövüş klübü, base-jump ve yarış seçenekleri GTA V'e taşındı. Geriye kalan aktiviteler ise yeni eklenen sörf, kart oyunları, planörle uçuş, tırmanma, otomobil şovları, 4×4 ile gezinti, dağcılık ve yasal kumar bunlardan sadece birkaçı.
Hırsızlık geri döndü. Bir ev veya dükkanı tek kişi olarak soyarsak, kazanılan paranın tümü karakterimize geçiyor. Eğer çete özelliği kullanılarak hırsızlık yapılırsa, hasılat çete üyeleri arasında bölünüyor.
Uçuş Okulu ve Sürücülük Kursu yeni oyunda mevcut. Ayrıca poligonları kullanarak vuruş yeteneğimizi geliştirebileceğiz.
GTA IV'teki kız arkadaşı özelliği birkaç yeni gelişmeyle yeni oyunda da olacak. Kız arkadaşları, tıpkı IV'te olduğu gibi oyundaki monotonluğu öldürecek ve istersek onlardan ayrılabileceğiz. Yine GTA IV'e benzer olarak, kız arkadaşların her birinin kendine özgü yetenekleri olacak. Ancak bu sefer açabileceğimiz daha fazla yetenekle karşımıza çıkacaklar.
Adrenalin hapları da oyunda yerini alıyor. Bunun atlarken biraz Max Payne'in Bullet Time'ı gibi çalıştığını da söyleyebiliriz. Haplar alındığında zaman yavaşlıyor, özellikle altı yıldız gibi bir arama seviyesine sahipseniz, kaçmanız için veya son vuruşları yapabilmeniz için önemli bir zaman kazanmanızı sağlıyor.
Chinatown Wars'ta olduğu gibi uyuşturucu satarak para kazanabileceğiz.
Artık karakterimizin evlerinde birer kasa olacak. İçinde para, mücevher, uyuşturucu gibi maddeleri tutabileceğiz. Silahlar hala kısa sürede erişim için karakter üzerinde olacak, sadece nadir bulunan silahları kasaya atabileceğiz.
Adrian sarhoş olabiliyor, fakat uyuşturucu kullanmıyor. Fakat uyuşturucuya istemeden maruz kaldığı zamanlar bundan etkileniyor. Örneğin arabayla giderken eğer arabadaki başka bir kişi esrar kullanıyorsa, Adrian bundan etkilenecek. Aynı şekilde esrar dolu bir alanda çatışırken de etkilenme söz konusu olacak.
SİLAHLAR
Oyunda çok fazla silah çeşidi bulunuyor. 48-50 adet farklı seçenekten bahsediliyor. Silahların büyük bir bölümü önceki oyunlardan alıntı. Özellikle EFLC ve yakınlarda oyun dünyasıyla buluşacak Max Payne 3 silahlarını görebilmek mümkün. Bazı Red Dead Redemption silahları ise nadir bulunan silahlar kategorisinde yerini alıyor.
Çift silah tutma özelliği ile farklı kombinasyonlar yaratabileceğiz.
Silah kullanma yeteneği büyük ölçüde geliştirildi. Vuruş mekanikleri kontolü oyuncunun ve karakterin silah kullanma yeteneğine bırakıyor. Aynı silah tekrar, ve tekrar kullanıldığında karakterin silah üzerindeki yeteneğini arttırıp geri tepmeyi azaltıyor, nişan alma hızını ve şarjör değiştirme süresini ise kısaltıyor.
Golf klüpleri geri döndü. Büyük ihtimalle Vice City'den alınan hırdavatlar, bıçak, alüminyum ve tahtadan yapılmış sopa, kürek, balta ve pala yakın dövüşte kullanılabilecek silahlar arasına eklendi.
Süpürge, sandalye, lamba, kutu, trafik konileri ve barikatları alıp fıralatabileceğiz. GTA IV'te bu özelliği yerdeki tuğla, şişe gibi cisimler üzerinde görmüştük.
Artık merdivene tırmanırken, ip üzerindeyken veya araç, çıkıntı gibi yerlere tutunurken nişan alıp ateş edebileceğiz.
Ammu-Nation oyundaki yerini aldı. Silahlar özelleştirilebilir değil, ancak silahları özelleştirilmiş halleriyle satın alabileceğiz. Mermi seçimi de oyuncuya bırakılmış. Silah satın alınırken, aynı zamanda mermi seçimi de yapacağız. Rakip üzerinden düşen silahlar ise standart mermiler ile karakterimizin silahları arasına ekleniyor, isteğe göre daha sonradan değiştirilebiliyor.
Kesin olmamakla beraber, nişan sisteminin Max Payne 3 ile aynı olduğu söyleniyor. Hareketler, siper alma sistemi, hatta Adrenalin Hapları ile sağlanan yavaşlama bile Max Payne 3'ü büyük ölçüde andırıyor.
Arama Seviyesi Sitemi de HUD gibi aynı kaldı. Polis hareketlerine yenilikler getirildi, gizlendiğimizde daha zekice davranarak çeşitli taktikler geliştirmeleri gibi.
ARAÇLAR
GTA IV ve EFLC'deki bütün araçlar oyunda mevcut. Ayrıca Zagato GT (Trailer'daki kırmızı konvertibl), the Grotti T2 Widow (Siyah konvertibl), Pfister Hannover (Porsche Panamera) ve Dinka S-EX (Acura NSX) gibi yeni modeller de eklenmiş durumda. Pegassi BF Injection, Cheetah ve Maibatsu Monstrosity'i de görmek mümkün olacak.
Araçların üstünü interaktif olarak açabileceğiz. Farlar ve birkaç araç modifikasyonu daha kontrolümüz altında olacak.
Los Santos Toplu Taşıma Sistemi her zamankinden daha çok gelişmiş durumda. Trenler, metro sistemleri, belirli rotalarda hareket eden otobüsler ve harita üzerindeki noktalar arasında hızlı yolculuk yapmayı sağlayan taksiler... GTA IV'ten ayrı olarak, kontrol edilebilir trenler oyunda yer alacak.
Uçakları kullanabileceğiz. Yolcu uçakları ve özel jetlerden, bi-pod ve VTOL'lere kadar kontrolümüz altında olacak.
The Caddy, Journey, Baggage Handler, Kart, Quad, ve Vortex de geri dönen araç listesinde.
Trans-Fender ile araba modifiye sistemini kullanabileceğiz. San Andreas'ten daha iyi bir sistem görebileceğimiz söylentiler arasında.
PARA
Para kazanmak her zamankinden daha önemli olacak. Kıyafet, yemek, ev, otomobil ve diğer araçların fiyatları gerçeğe uygun şekilde düzenlendi. Örneğin sadece Auto Eroticar websitesinde satılan bir Enus Cognoscenti XLR (Maybach Exelero) sahibi olabilmek için 1.2 milyon doları gözden çıkarmamız gerekecek. Otel veya ev için verilen para da bu mekanların bulundukları bölgeye ve kira süresine göre değişiklik gösterecek.
Daha önce de belirtildiği gibi, uyuşturucu ticareti çok para kazanmamızı sağlayacak.
Özellikle soygun görevlerinden özel objeler elde edilebiliyor. Bu objeler karakterimizin omuz çantasına ekleniyor ve bu eşyaları daha sonradan para kazanmak için satabiliyoruz. Örneğin görev sırasında elde edilen bir mücevheri kullanabiliyor, veya daha fazla para için satabiliyoruz. Bu yüzden PawnStar Dükkanları oyuna eklendi. Bu dükkanlarda karakterimizdeki eşyaları para karşılığı satabileceğiz.
Taksi, Ambulans ve suikast görevleri yapabileceğiz.

Son Düzenleme: blackdown ~ 09 Ağustos 2012 15:52
blackdown bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Kara Şövalye
09-08-2012, 00:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 53
1,960 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

İyi güzel hoşta farklı bilgiler bekledim, daha önce çıkmıştı bunlar. Kahkaha Söylentiden ibaret şu an hepsi.

dead man
09-08-2012, 02:32   |  #3  
dead man avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
1,341 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Abi okurken gözüm karardı Kahkaha

Son Düzenleme: dead man ~ 09 Ağustos 2012 03:40
samnet1997
09-08-2012, 11:26   |  #4  
samnet1997 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
120 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

Aynen gözlerim karardı :(

Kapalı Hesap (128169)
09-08-2012, 14:35   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

GTA 5'den sorumlu bakan: blackdown Kahkaha

Kanov
09-08-2012, 14:40   |  #6  
Kanov avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
322 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012
Alıntı: M.CaN009  
GTA 5'den sorumlu bakan: blackdown Kahkaha
 

Kahkaha

blackdown
09-08-2012, 15:51   |  #7  
blackdown avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012
Alıntı: M.CaN009  
GTA 5'den sorumlu bakan: blackdown Kahkaha
 

Kahkaha Cool

Kapalı Hesap (223846)
09-08-2012, 15:57   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Foruma gta 5 bölümü açmak lazım Kahkaha

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (236370) ~ 09 Ağustos 2012 15:57
dead man
11-08-2012, 05:54   |  #9  
dead man avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
1,341 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Zaten Bunlar Beklediğim Özellikler Çete Kurmak Dışında Yani Bunları Kardeşim Bile Yazar Çünkü Beklenti BUNLAR[":<]