gta4' deki yenilikler

S.W.A.T
30-11-2008, 17:36   |  #1  
S.W.A.T avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,872 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Oyun Hakkında Detaylar:

* Bilardo oynanabiliyor

* Headshot sayesinde insanları tek vuruşta indirebiliyoruz.

* HUD (-Yasak--up Display) sayesinde canımızı görebiliyoruz.

* Sniper türü silahlar modifiye edilebiliyor.

* Duvarlara sırtımızı yaslayarak kurşunlardan korunabiliyoruz.

* Oyunun haritası San Andreas'ın haritasının 3/4'u:

* Niko NRG900 motosikletine bindiğinde kafasında otomatikman kask beliriyor. (Muhtemelen bütün bisikletlerde böyle olacak)

* Turuncu daireye adım attığımızda ara sahne başlıyor ama görevlerde gitmemiz gereken yeri kendimiz buluyoruz.

* İnternet kafeler bir iş bulmamıza imkan sağlıyor. Artı olarak, "Gamer Zone" mini oyunları oynamamıza da imkan sağlıyor.

* SWAT takımları oyunda yer alacak.

* Arabamızdan sadece Uzi türü silahlar ile değil pistoller ve shotgun gibi silahlarla da drive-by yapabileceğiz. (Eski bilgiler)

* Editörlere gösterilen ikinci demonun ismi, "Small Fish in a Big Pond" (Büyük Akvaryumdaki Küçük Balık)
Demoda girilen internet kafenin ismi Totally Wireless (TW@)

* Niko'yu herhangi bir kapıya doğru yürütürseniz elleriyle kapıyı açıyor. (San Andreas'taki CJ hatırlarsanız gövdesi ile açıyordu)

* Araba bagajlarına saklanabiliyoruz. Bagajlar sadece silahları koymamız için kullanılmayacak başka şeylerde koyabileceğiz.

* Can barı ekranda herzaman gözükmüyor. Silahlarımızı değiştirirken bir iki saniye ekranda beliriyor.

* Ayrıca insanlar kafalarının üstünde onları gösteren oklar taşımayacak.

* Star Junction (Times Square'in GTA IV'teki ismi ) mekanında gösterime sunulan bir film var ismi ise T.s Pirate at the Thespian Theatre, aynı zamanda Liberty Cameras adında bir kamera dükkanı var. Editörler Rottherdam'a giden yolda (Jacob'un yaşadığı yer) Bahama Mamas adında bir bar görmüşler.

* Ekranin sağ alt köşesinde bulunduğumuz sokağın ismi beliriyor. Demo gösterime sunulurken, Niko şu bölgelerden geçmiş: Presidents City, Chinatown, Lancet, Hatton Gardens, Middle Park East, Lancaster, Ruby Street, Cod Row, Denver Avenue, Exeter Avenue, Northwood, East Holland, Silicon Street, Quartz Street, The Triangle, Easton, Diamond Street and Calcium Street.

* Elinizi taksiye salladiktan sonra, binmek icin y tusuna basmamız gerekiyor (Xbox 360). Kontroller henüz tam ayarlanmamış. Taksinin arkasina binip yolculuğun keyfini çıkarma sansiniz var. Kamera her beş sanİyede bir değişiyor, radyoyu kendiniz değiştirebiliyorsunuz. İsterseniz yolculugu bir tusla gecebilir veya taksiciye 2 kati para vererek daha hızlı gitmesini sağlayabilirsiniz. Canınız sıkılırsa taksiciyle konuşabilirsiniz.

* Toplam aranma yıldızı eski GTA'lardaki gibi 6 yıldızdan oluşuyor.

* Arabaların içinde GPS sistemi var. GPS sayesinde ekranınızın sol alt köşesinde bulunan haritanızda sarı bir nokta beliriyormus. GPS sistemi gitmek istediğiniz yere yolunuzu kaybetmeden en kısa yoldan gitmenizi sağlıyor.

* Niko neredeyse herşeyin arkasına saklanarak kendisini kurşunlardan koruyabiliyor.

* Bazı görevlerimizde interneti kullanmamiz gerekecek. Niko internete neredeyse heryerden ulaşabiliyor.

* Niko ünlü bir avukat olan Goldberg'i öldürmesi gereken görevde aşşağıdaki resimde gördüğünüz internet kafeye gidiyor. İnternetten avukata bir e-posta yolluyor ve röportaj yapmak istediğini belirtiyor. Niko'yu birkaç saat sonra Goldberg'in sekreteri arıyor ve röportaj için yarın gelebileceğini söylüyor. Niko önce dükkana gidip şık bir takım elbise alıyor. Artık elbiselerimizi raftan seçip satın alıyoruz. Son olarak ise Niko silah satıcısı Jacob ile buluşup Karayipli arkadaşımız Jacob'un arabasının bagajından silahlarımızı satın alıyoruz. 1 gün geçtiğinde Niko ofise ulaşıyor ve Goldberg'i iki kaşının arasından vuruyor. Goldberg ölmeden önce şu sözleri söylüyor: "Silahlardan korkmuyorum çünkü silahlar can almaz, oyunlar can alır!"


- eğer Niko aç ise taksici bizi restoranta ***ürecek, Niko yaralanırsa hastaneye ***ürecek. Yani heryere birkaç saniye içinde ulaşabileceğiz bu yüzden etrafta can aramamıza gerek kalmayacak.

- Multiplayer bölümüne telefonumuzdan ulaşıyoruz.

- Telefonumuz ile mesaj ve resim çekebilecek, telefon görüşmesi yapabilecek aynı zamanda telefonumuzu GPS olarak kullanabileceğiz.

- Polisler sizi ararken taksiye binemeyeceksiniz.

- Polisler haritamızda beyaz noktalar olarak beliriyor.

* Niko otobüs durağına geldiğinde ekranda bir icon beliriyor ve otobüs çizelgesini kontrol ediyoruz. Otobüse binerek yolculuk edebileceğiz, bence otobüs şöförüde olabileceğiz.

* Niko silahını çıkardığında ekrana siyah bir işaret geliyor ve kamera Nikonun omzuna yaklaşıyor. Nişan alma sistemi geliştirilmiş.

* Araba çalmak gizlilik gerektiriyor.

* GTA IV'ün ana müzikleri için Philip Glass görevlendirilmiş. Philip Glass trailerdaki müziğin sahibi.

* Niko insanların arasında yürürken Assains Creed'deki gibi onları iterek kalabalıktan sıyrılıyor.

* Arabaları çalarken birçok değişik animasyon görebileceğiz. Her seferinde değişik animasyonlar sayesinde oyun daha doğal gözükecek. Örneğin kenar bir mahallede Niko arabanın camını rahatça indirip arabayı çalıştırarak oradan uzaklaşacak ama şehirin göbeğinde polislerin bol olduğu bir yerde etrafına şüphe ile bakacak ve arabanın camını yavaşça kırıp etrafına iyice bakacak sonra ise tırsarak oradan uzaklaşacak

* Artık görevimizi işaret eden oklar veya daireler olmayacak açıklayayım:
Oyunun çok daha doğal gözükmesi en önemli etkenlerden. Artık binaya yükleme ekranı olmadan girdiğimiz için oyun çok daha gerçekçi olacak ve binaya girmeyi işaretleyen sarı oklar kaldırılmış.

* Her sokağa girdiğimizde o sokağın ismi ekranımızda belirecek.

* Rockstar Xbox 360 ve PS3 arasındaki farkı olabildiğince aza indirmeye çalışıyor. Oyun iki platformda da görsel olarak aynı olacak.

* Niko demonun bir bölümünde ATM'ye gidiyor ve ekranda para işlemleri beliriyor. Büyük ihtimal öldüğümüzde cebimizde olan paranın hepsi çalınabilecek bu yüzden paramızı bankalara yatırmalıyız. Bence Scarface ile benzer bir sistem göreceğiz.

* Yanımızdan araba geçerken arabanın içindeki herifin ne dinlediğini duyabileceğiz. eğer SIXAXIS*'e ileride titreşim özelliği gelirse ses dalgalarını hissetmek çok hoş olacak (*: SIXAXIS Playstation 3 kolu)

* Arabaların sürüş sistemi çok geliştirilmiş. Eskisi gibi duvara arabamızı geçirmek yerine daha güzel sürmeyi tercih edeceğiz.

* Cep telefonumuzda "Conract" seçeneğini seçtiğimizde konuşacağımız kişiye: "Benimle şurada buluş" gibi emirler verebileceğiz.

* Tek kişilik modu Cooperative (arkadaşınız ile ilerlemeli oynamak) oynamak imkansız. Ama bilinmeyen birçok multiplayer mod için birçok Co-op mod olacak.

* "San Andreas Stories ile ilgili bir projeniz varmı?" diye sorulduğunda Dan Houser şu cevabı vermiş: "Şu an için öyle bir planımız yok, PSP için yeni bir GTA projesine başlamadık"

*Yeni kamera açıları (Dört farklı açıda değiştirilmiş.)

*Araba içi kamera modu sizi FPS görüş açısına getiriyor (Kaput üstünden görüyorsunuz ekranı.)

*Arabadayken ekranı 360 derece döndürebiliyorsunuz. Hatırlarsanız PS2'de bu özellik yoktu.

*Gece ve sabah hava koşulları karakterimizi her bakımdan etkiliyor.

*Gün boyunca araba ve insan sayısı artıyor. Geceleri ise azalıyor.

*Görevler yaptığınız zamana göre değişiyor.

* Şimdiye kadar onaylanmış araçlar:
o Trenler
o Otobüsler
o Yeraltı Metro sistemi
o Helikopterler
o Motosikletler
* Niko 35-40 yaşlarında.

* Önceden tutuklanmak ileride hayatımızı etkiliyor. İnsanlar bizi suç işlerken görürse bizi hatırlayabiliyorlar ve kaçıyorlar. Aynı şekilde polisler de bizi hatırlayabiliyor.

* Arabaların bagajlarını L1 ile açabiliyoruz. Büyük ihtimal bu özellik ile bagajımıza cesetler ve silahlar koyabileceğiz.

* Su yollarında sürat botu yarışları yapabileceğiz.

* Niko çok yetenekli direklere, duvarlara tırmanabiliyor, yangın merdivenlerini filmlerde gördüğünüz gibi kullanabiliyor.

* Cep telefonumuz çok işe yarayan bir araç olacak. Görevlerimizi ayarlamak için milleti arayabiliyoruz. Çoğu görev farklı sonlar ile bitebiliyor.

* Gökdelenlerin çoğunun içine girebiliyoruz. Tepesine çıkıp insanları metrelerce yüksekten fırlatabiliyoruz.

* Oyunumuz yatay olarak GTA SA'dan küçük olsa bile dikey olarak çok daha geniş. Harita şimdiye kadar görmediğiniz kadar detaylı.

* Dan Houser:
"Multiplayer modları hakkında şu an için yeterli bilgi veremem ama daha sonra açıklayacağız, şimdilik size oyunun MMO (Massive Multiplayer Online) olmayacağını söyleyebilirim. Birçok eğlenceli multiplayer modları üzerinde çalışıyoruz"

* Artık etrafta silahla gezersek insanlar bağırarak kaçacaklar.

* Dövüş sistemi çok geliştirilmiş. İnsanları sürüklemek veya dövmek artık çok daha gerçekçi.

* Oyunun detaylı olması en önemli özellik. Dan Houser oyunu çok detaylı yaptıklarını söylüyor.

* Central Park'ın oyunda olacağı onaylandı. (New York'un ormanı)

* Botlar çok geliştirilmiş ve onları sürmek "Çok harika" bir duygu. Botların denge sistemi değiştirilmiş, daha gerçekçi ve eğlenceli yarışlar bizi bekliyor.

* eğlenceli ve ilginç silahları GTA IV'te görebileceğiz. (çiçek, baston vs.)

* Telefonumuzun sağ alt köşesinde "Adres defteri" var ve bu adres defterini kullanarak çetelerle bağlantı kuruyoruz. Görevler alabiliyoruz.

* Niko silahını çıkardığında ekrana Siyah bir daire içinde çarpraz bir hedef geliyor. Yani manual nişan sistemi GTA IV'te de var.

* Derginin yazarı bir kulenin "Twitchins" olarak adlandırıldığını görmüş. 69th Street Diner adlı bir yemekhane isimi ile gerçekte New Jersey'de var olan Şeker Fabrikasını görmüş. Şeker fabrikasının resimi:

* Arabadayken kamerayı kendimiz ayarlayıp sabitleyebiliyoruz. Böylece oyuncuya daha çok özgürlük sunulmuş oluyor.

* Buluşmaların çoğu gökdelenlerin tepesinde geçiyor, evet tam tepesinde. (Oldukça eğlenceli olacak. İnsanları fırlatabildiğinizi unutmayın =)

* Radyo istasyonlarının birisi Doğu Avrupa Stili şarkıları çalıyor.

- New York

Alıntıdır...

            SON GÜN BUGÜN YARIN GTA4 HAYIRLI OLSUN

         

Son Düzenleme: S.W.A.T ~ 01 Aralık 2008 20:28
şafak89
30-11-2008, 17:47   |  #2  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,522 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

paylaşım için sağol

Raxx36
30-11-2008, 19:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,706 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Ben bi öncekinde de bilardo oynanıyordu diye hatırlıyorum :=)

ReFeRaNSs
30-11-2008, 19:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Raxx36
Ben bi öncekinde de bilardo oynanıyordu diye hatırlıyorum :=)
san adreas ta big earth denen yere giderken bi klübede oynamıştım :)

bjk_588
30-11-2008, 19:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
107 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

gta 4 ü ilk kim yüklicek aramızdan acaba Gülümseme

S.W.A.T
01-12-2008, 20:29   |  #6  
S.W.A.T avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,872 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

eyw oyun için sabırsızlanıyorum walla kaç dvd olur kim  bilir =)

Raxx36
01-12-2008, 21:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,706 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

4 sanırım yazıyordu forumda :=)

bjk_588
01-12-2008, 21:42   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
107 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

4 dvd ben 8 ytl ye yarın alıcam Kahkaha.

Raxx36
01-12-2008, 21:56   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,706 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

dikkat et :D san andreas expension pack çıkmasın :D:D:D

bjk_588
01-12-2008, 22:36   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
107 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bizim abi (doktorumuz) hayatta yamuk yapmaz Kahkaha anıdık

emre__
01-12-2008, 22:41   |  #11  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

:D bakalım yadın gidek cd ciye :D kaç para dicek

physfg
01-12-2008, 23:23   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
bjk_588
bizim abi (doktorumuz) hayatta yamuk yapmaz Kahkaha anıdı
tek gözlü doktorBeğendimKahkahaIslık

S.W.A.T
02-12-2008, 00:03   |  #13  
S.W.A.T avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,872 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

XD ewet eger 4 dvd ise 15 bağlarız herelde:)

Banned
02-12-2008, 00:47   |  #14  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008
physfg
tek gözlü doktorBeğendimKahkahaIslık
Admanın biri İstanbulda Wc ye girer. Pisuvarda işini görürken yan tarftaki şahısla aralarndaki geçen konuşma;
-- Hemşerim kolay gelsin. Adanalımısın ?
-- Sağol. Adanalıyım.
-- Ceyhanlımısın ?
(Adam şaşrırarak)
-- Evet.
-- Filan köydenmisin ?
(Adamın şaşkınlığı hat safhadadır)
-- Evet te nerden bildiniz ?
--Bende ordanım, geleli çok oldu. Orda sünnütçi İbram Amca vardı. Tek gözü kör. Gör tarafına geldimiydi yamuk keser. Geldin geleli ayağıma iş..yorsun be adam !!!!

Cevabınızı okuyunca aklma geldi. Yazayım dedim.

bjk_588
02-12-2008, 13:01   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
107 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

pazarlık yapmadan almayın .kazığı s Kahkaha.ben 8 e bağladım.takas falan.bazı yerlerde 20ytl dikkat edin.

S.W.A.T
02-12-2008, 18:22   |  #16  
S.W.A.T avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,872 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

yaa daha cdcilere gelmemiş yaw bugün alamadık xd

alexkidd
02-12-2008, 18:38   |  #17  
alexkidd avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

cılgın oyun yapmıs adamlar takdir ediyorum valla paylasım icin saol dostum

bjk_588
02-12-2008, 19:41   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
107 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bende bugün gittim cd ciye 4 dvd,oyunu hazırlıyolardı kontrol falan yapıyouz dedi.sorun çıkmasındiye yarın satışa başlıcaklar artık yarın ilk görüşlerimi söylerim Kahkaha