Güncelleme Windows XP'li PC'leri çökertti

CHIP Online
17-07-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Antivirüs devinin yayınladığı güncelleme, hala Windows XP kullananlar için adeta kabus oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gun ... cokertti_34810.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Güvenlik yazılımı firması Symantec'in antivirüsünde yaptığı bir güncelleme, bazı Windows'lu PC'leri kullanılmaz hale getirdi.


Geçtiğimiz haftanın başlarında iş yerlerine yönelik Symantec Endpoint Protection 12.1'e yapılan bir güncelleme, Windows XP'li bilgisayarların sürekli olarak "mavi ekran" hatasıyla kilitlenmesine neden oldu. Symantec Security Response'dan Orla Cox'a göre sorunlar, 11 Temmuz'da yapılan 18 revizyon numarasına sahip güncellemeden sonra ortaya çıktı. Symantec, yaptığı açıklamada kilitlenmelerin Endpoint Protection 12.1'yi çalıştıran Windows XP'li bilgisayarlarla kısıtlı olduğunu söyledi. Şirket, Perşembe günü durumu onaran bir güncelleme yayınladığını da sözlerine ekledi.


Sorun, tartışma panolarında yankı uyandırırken bir Symantec müşterisi, meseleyi "komedi" olarak adlandırdı. Müşteriye göre yazılımın kendi sürücüleriyle çakışması saçmaydı ve güncelleme test edilmemiş gibiydi. Symantec ise müşterilerine sorunla ilgili teknik destek sağlamak üzere çalıştıklarını, buna forumlarda yardım isteyen kullanıcılara direkt olarak ulaşmanın da dahil olduğunu söyledi.

Tüm Konu: Güncelleme Windows XP'li PC'leri çökertti

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr