güvenlik kartı

HPQ-User
24-10-2008, 09:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ne_nese sormuş:
bilgisayar açılırken görüntü gelmedi. ben de bize verilen öğrenci imaj cdsiyle windowsu yeniden kurmak istedim. kurulumda "bilgisayarınıza bağlı herhangi bir sabitdisk bulunamamıştır kur devam edemiyor " uyarısı verdi. kasayı açtım bağlantıları kontrol ettim tekrar denedim yine aynı hatayı verdi. güvenlik kartından olabilir dedim. dos ortamındaki kart yazılımına giriş yaptım CTRL+Home ile. kurtarma, tutma ve serbest açılış modlarının hepsini denedim bilgisayara yine görüntü gelmedi. kart yazılımında KARTI SİSTEMDEN KALDIR seçeneği vardı bu seçeneği seçersem sabitdiski görür deyi umut ettim ve seçtim. açılışta dosta MISSING USER ROM hatası vermeye başladı(güvenlik kartı takılıyken sürekli bu hatayı veriyor kartı sisteme nasıl geri yükleyeceğimi de bilmiyorum, kart yazılımı da artık açılmıyor CTRL+Home ile). klavye hangi tuşa bassam aynı hatayı veriyodu. ben de güvenlik kartını çıkardım bilgisayar açılmadan reset atmaya başladı. açılış seçeneklerinden hepsini denedim bilgisayar bir tek lan seçeneğiyle açıldı. XP cdsi taktım sabitdiskin disketiyle sabitdiski tekrar yükledim kur başladı fakat sürekli kurulamayan dll ve sistem dosyaları oldu atla dedim bitti ve sistem açılmadı "..... dosya eksik olduğundan windows başlatılamadı yazdı. ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel celeron 3,33 ghz işlemcili, amd atx anakart, 75 gb harddisk, 480 mb ram, 32 mb ekran kartı,sis ethernet kartı ve güvenlik kartı bulunan promega okul öğrenci bilgisayarı.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

Metal_Milita
24-10-2008, 09:41   |  #2  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,011 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

SATA Driver sorunudur bu Dİsket e Anakart driver cd sinden SATA RAİD driverlarını bulup Flopy image yada FDD klasörü altında olan dosyaları bir diskete yazdırıp Disket okuyucuya yerleştireceksin açılışta F6 ya basarak seçenek menüsünün gelmesini bekleyeceksin hazır olduğunda disketi sürücüye yerleştireceksin uygun olanı seçip devam edeceksin  geri kalanı windows yapar zaten

Son Düzenleme: Metal_Milita ~ 24 Ekim 2008 09:44