Güvenlik Sorunu

barracudo
16-07-2011, 02:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Firefox
ais.osym.gov.tr geçersiz bir güvenlik onay belgesi kullanıyor.

Onay belgesinin süresi 15.07.2011 16:52 tarihinde doldu. Şu anda tarih 16.07.2011 02:13.

(Hata kodu: sec_error_expired_certificate)
Crome

Güvenli bir web sitesine bağlandığınızda o siteyi barındıran sunucu, tarayıcınıza kimliğini doğrulamak amacıyla "sertifika" adı verilen bir öğe sunar. Bu sertifikada, bilgisayarınızın güvendiği bir üçüncü tarafın doğruladığı kimlik bilgileri (web sitesinin adresi gibi) bulunur. Sertifikadaki adresin web sitesinin adresiyle eşleşip eşleşmediğini kontrol ederek bir üçüncü tarafla (örneğin ağınızdaki bir saldırganla) değil, istediğiniz web sitesiyle güvenli bir şekilde iletişim kurduğunuzu doğrulayabilirsiniz.
Süresi dolmamış bir sertifika için, sertifikayı veren bir "iptal listesi" tutmakla sorumludur. Bir sertifika ele geçirildiyse, sertifikayı veren, sertifikayı iptal listesine ekleyerek iptal edebilir. Bu durumda, söz konusu sertifikaya tarayıcınız tarafından güvenilmez. Süresi dolmuş sertifikaların iptal durumunun tutulması gerekmez. Dolayısıyla, ziyaret ettiğiniz web sitesi için bu sertifika geçerliydi, ancak şu anda sertifikanın ele geçirilerek iptal edilip edilmediğini veya hala güvenli olup olmadığını anlamak mümkün değil. Bu nedenle, gerçek web sitesiyle mi, yoksa sertifikayı ele geçiren saldırganla mı iletişim kurduğunuzu anlamak mümkün değildir. Bu noktadan sonra ilerlememelisiniz.


Yukarıdaki vermiş olduğum  bilgiler cromedan  ve firefoxtan örneğin http://ais.osym.gov.tr/ adresine girerken yaşadığım bir sorun  sec_error_expired_certificate  hata  kodu olarak  baya baktım fakat orlardada saatin dogru olmadıgından ve buna  benzer 2 sebep söylenmiş hepsini kontrol ettim ve  onlarla  alakalı bir sıkıntı yok  bu neden  kaynaklanır ve nasıl düzeltebileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Hiç bir sorun  yokken 2 saat  geçtikten sonra bu tarz bir sorunla  karşılaştım.