Hacker'lar Firefox ve Safari'ye yöneldi

CHIP Online
28-04-2008, 10:34   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hacker'lar, kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşan Firefox ve Safari'yi yeni hedefleri olarak belirledi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Hack ... e-yoneldi_6614.html

Dünya genelinde pek çok internet kullanıcısı Internet Explorer'dan Firefox ve Safari gibi alternatif browser'lara geçiş yapmaya başladı. Bu geçişin en önemli nedeni ise şüphesiz bu browser'ların Internet Explorer'a göre daha güvenilir olduğunun düşünülmesi. Ancak browser'lardaki bu kayma, hacker'ların da bu alternatif browser'lara yönelmesine yol açıyor.

Yapılan bazı araştırmalara göre bu ay içinde Internet Explorer'ın barındırdığı bir bug bulunamadı; ancak Firefox ve Safari için aynı durum söz konusu değil.

Firefox'un hızla artan popülaritesi, hacker'ların iştahını kabartıyor ve bu nedenle hacker'lar Firefox üzerinde açıklar bulmaya bugünlerde özellikle çalışıyorlar. Bu durumun farkında olan Mozilla ise sık sık Firefox browser'ı için güncelleme yayınlıyor. Kimisi Firefox'un yamalı bohçaya döndüğünü savunsa da, artan hacker baskısının bu güncellemelerle ancak durdurulabildiği de bir gerçek. En son yayınlanan güncellemelerle, Firefox'daki  5 adet kritik güvenlik açığı kapatıldı.

Firefox'un son sürümü 2.0.0.13, bu 5 bug'u tamamiyle durduracak gibi görünüyor. Mozilla Thunderbird ve SeaMonkey de yine risk altında olan yazılımlar arasında yer alıyor.

Safari, 3.1 yamasıyla Mac OS X, Windows XP ve Vista'yı etkileyen 13 farklı açığı kapatmış bulunuyor.

Microsoft ise Office yazılımı için neredeyse bir düzine yama yayınladı. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Excel saldırısına karşılık geliştirilmişti. Eğer bilgisayarınız bu yamaları otomatik olarak güncellemiyorsa, mutlaka sizin manual olarak bu güncellemeleri edinmeniz gerekiyor.

Ancak iyi haberler de var. Windows Vista, Vista SP1 ve Windows XP SP3'ün beta versiyonu, şu an için risk altında değil. Ancak önceki sürüm Windows'lar için aynı şeyi söylemek mümkün değil.


Tüm konu: Hacker'lar Firefox ve Safari'ye yöneldi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce hangi browser daha fazla güvenlik sunuyor?

digitalice
28-04-2008, 16:45   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

IE 7 YE GEÇTİM HATTA XP DE GÜVENLİK PROGRAMI KULLANMIYORUM ARTIK.TÜM RAM KAPASİTESİNİ XP VE PROGRAMLARIMA HARCANIYOR. KASILMA GERİLME TİTREME DONUKLAŞMA KİLİTLENME EĞRİLME BURULMA BUNLARIN HİÇ BİRİ YOK ARTIK. BUNLARI YAPANLARDAN UZAKLAŞTIRIN ENERJİNİZ BOŞA GİTMESİN. BİRİ ŞUNU BUNU ONU DENEMİŞ BOŞVERİN DENERSE DENESİN SİZ DENEMEYİN KOBAY OLMAYIN.

damdanakan
28-04-2008, 18:16   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Bu haberi okumdan öncede aynı şeyi düşünüyordum. Sakınılan göze çöp batar derler aynı öyledir. Çok kasmayacaksın. Her zaman tedek alacaksın. Ben Opera kullanıyorum, tamam o kadar ahım şahim birşey değil ama Firefox hızlı bağlantılarda işe yarıyor. Benim gibi 460.8 Kbps hızında interneti olanlar için geçerli değil. Opera bence daha kullanışlı. Ama internetim hızlı olsaydı bende Firefox kullanırdım.

Ben en günilir olan internet tarayıcı en az kullanılan. Mesala Winamp'ın kendi üzerinde bulunan İE'nin moturunu kullanan tarayıcı yada Google Earth üzerinde bulunan internet tarayıcı falan olabilir.
Ama ben eyeos.info adresindeki wep işletim sistemindeki internet tarayıcı kullanıyorum.

frkn_ua
28-04-2008, 21:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
893 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

safari nin güvenlik açısından bana yararlı olacağını sanmıyorum ama hız konusundaki üstünlüğü nedeniyle ne olursa olsun beni safari kullanmaya yöneltiyor.ama bu konuda diğer tarayıcılarıda(ie7,firefox,opera dışındaki) incelemeye aldım yakında en güvenlisini kullanmaya başlıcam hızdan taviz verip...