Hacker'lar Siri'yi diğer cihazlara port etti!

CHIP Online
15-11-2011, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone'unuz olmasa bile Siri'yi kullanmanız mümkün mü? Hacker'lara göre "evet!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hack ... ort-etti_30302.html

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

iPhone 4S'in kişisel yardımcı işlevi Siri, bazı hacker'ların iddiasına göre rakip ceplerde çalıştırılabilecek bir hale getirildi.

İddialarını desteklemek üzere mobil uygulama geliştirici Applidium yoluyla bir takım araçlar yayınlayan hacker'lar, bu araçların Siri desteklemeyen cihazlarda Siri destekli uygulamalar oluşturmakta kullanılabileceğini söylüyor. Araçlar Ruby, C ve Objective C dillerinde yazılmış.

Herhangi birinin izinsiz cihazlarda kullanılmak üzere Siri uygulaması üretme ihtimali oldukça düşük görünüyor. Zira bu hack'leme, eşsiz bir iPhone 4S tanıtıcısına ihtiyaç duyacaktır. Bu da Apple'ın şüpheli tanıtıcıları kolaylıkla geri çekebileceği anlamına geliyor.

Applidium geliştiricileri, Siri'yi kendi HTTPS sunucularını oluşturarak çözmeyi başarmış. Bu sayede Siri'nin Apple sunucularına gönderdiği komutları izleyen geliştiriciler, içeriğin Mac OS X plutil aracıyla çözülebildiğini keşfetmiş. İşin ilgi çeken yanı ise, Siri'nin Apple sunucusuna Speex ses codec'i ile sıkıştırılmış büyük boyutta işlenmemiş ses verisi göndermesi.

Tüm konu: Hacker'lar Siri'yi diğer cihazlara port etti!

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cebinizde Siri özelliği gibi bir özelliğe sahip olmak ister miydiniz?