Hackintosh cephesinde barış sinyalleri.

CHIP Online
20-10-2008, 13:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hackintosh cephesinde yeni adım: Apple, mahkemeye verdiği Psystar'la anlaşmaya mı çalışıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Hack ... inyalleri_9224.html

Apple ve Psystar, Psystar'ın Open Computer'larıyla, ya da halk arasında daha çok kullanılan adıyla Hackintosh'larıyla ilgili yeni bir anlaşma yoluna gidiyor. Ancak bu anlaşmaya girmeden önce, Apple ve Psystar'ın neden mahkemelik olduğundan bahsetmekte fayda var.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz haftalarda Apple, Mac OS X ile yüklü olarak satılan Open Computer'larını kullanıcılara ulaştıran Psystar'ı telif hakkını çiğnediği gerekçesiyle mahkemeye vermişti. Bu olayın hemen ardından bir misilleme yapan Psystar da, Apple'ı tekelleşme iddiasıyla mahkemeye vermişti.

Olayların mahkemeye taşınmasından bir süre sonra ise Apple ve Psystar, Open Computer ile ilgili olan tartışmalarında uzlaşmaya karar verdi ve sorunlarını Alternative Dispute Resolution (Alternatif Uyuşmazlık Çözüm) usullerine göre halledecekler. Bu da iki şirketin kapalı kapılar ardında bir araya gelip sorunu çözmeye çalışmaları anlamına geliyor.

Peki bu görüşmelerin ardından ne olabilir? En büyük ihtimal, Apple'ın Psystar'a satış için lisans vermesi ve sorunun ortadan kalkması. Ancak bu durum yeni Hackintosh üreticilerinin doğmasına da yol açabilir.

Tüm konu: Hackintosh cephesinde barış sinyalleri.

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple Psystar'a izin verir mi, vermeli mi?

demir77
20-10-2008, 16:00   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Bence kesinlikle izin vermeli,hatta mac osx işletim sistemi niye windows gibi diğer bilgisayarlara yüklenmez ki....Appe ın bu mantığını hala anlamış değilim.Windows'u belki tarihe gömecekler ama haberleri yok :):):)