Hackintosh cephesinin eli bu kez çok güçlü

CHIP Online
18-01-2009, 17:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın açtığı tüm davalardan yenik ayrılan klon Mac cephesi pes etmiyor. İşte yeni saldırı planı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Hack ... ok-guclu_10482.html

Resimlerle: Apple'ın laptop'ları ile zamanda yolculuk

Satışını sadece Apple'ın yaptığı Mac OS işletim sistemini, keni sistemlerinde çok ucuza satmaya başlayan ve bunu yaparken Apple'ın kullanım sözleşmesini çiğnediği için Hackintosh olarak anılan Psystar, yeni bir çaba için son kez ayağa kalktı. Anımsayacak olursanız önce Apple , Psystar'a dava açmış, Psystar ise farklı bir dava ile [url=""]karşılık vermişti[/url]. [url=""]Anlaşma ihtimalleri[url=""] suya düşünce [url=""] Apple'ın lehine çıkan karara [/url], Psystar komik bir iddia ile [url=""]karşı çıkmıştı[/url]. Fakat artık giderek bir Brezilya dizisini andırmaya başlayan bu olaylar Psystar'ı yıldırmayı başaramadı. Kanunlarda buldukları yeni bir madde, Hackintosh'çuları yeni bir deneme daha yapmaya yöneltti. Üstelik bu kez elleri oldukça güçlü gibi görünüyor.

Apple'ın şikayeti, Psystar'ın, lisans hakları Apple'a ait yazılımların yüklü olduğu bilgisayar satmasıydı. Bunun üzerine Psystar, sattıkları tüm yazılımların ya doğrudan Apple'dan, ya da Apple'ın yetkili satıcılarından satın alındığını belgelerle mahkemede ispatladı. Satılan tüm yazılımların yasal bir şekilde Apple'dan satın alınmış olduğu için, bahsi geçen yazılımları ikinci kez satmalarının önünde bir engel olmadığını iddia ediyorlar. Üstelik bunu söylerken ABD'de 1976 yılından beri yürürlükte olan bir kanun maddesinin de altını çiziyorlar. Bahsi geçen 1908 numaralı madde, yasal bir şekilde satın alınmış telif hakları korunan bir ürün veya eserin, yeni sahibi tarafından istediği gibi ücretsiz olarak verilebileceği veya yeniden satılabileceğini söylüyor. Bu yüzden Psystar, Apple'ın kendi satın almış olduğu Mac OS koyalarını nasıl ve ne şekilde satacağına karışamayacağı iddiasında bulunuyor.

Daha önceki gülünç iddialarından sonra Psystar'ın mahkemede ilk kez bu şekilde ayağı yere basan bir savunma yapmış olması herkesi şaşırttı. Bakalım Apple'ın avukat ordusu bu saldırıyı savuşturabilecek mi?

Tüm konu: Hackintosh cephesinin eli bu kez çok güçlü

Resimlerle: Apple'ın laptop'ları ile zamanda yolculuk

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu son gelişme ile mahkemeden Psystar lehine bir karar çıkabilir mi?

Fattur
18-01-2009, 20:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Appla koyar bu :D