Hacklenmek Okadar Basit Mi ?

X-BuRNeR
21-06-2006, 02:08   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006
İnsanların bukadar internetten ve hackerlardan neden korktuğunu anlayabilmiş değilim.
Aslında okadar korkulacak ve her dakika internette dolaşırken huzursuz olacak bir durum yok.Genel bir açıklama yapayım isterseniz ,söyleyeceklerim işinize yararayabilir, yol gösterebilir.

Çok uzun zamandır internet kullanıcısıyım ve bende internet üzerinden çok fazla virus yemişimdir. Ama bunlardan ders çıkartarak ve neyin ne olduğunu araştırarak kendimi geliştirdim. Neyin ne olduğunu bildikten sonra ve biraz da dikkat ettikten sonra korkulacak hiçbir şeyin olmayacağını anladım.

Sağlam bir antivürüs programınız varsa hiç korkmayın diyemem ama okadar da önyargılı davranmanızı sağlayacak durumlara düşmenizi de tavsiye etmem.
Aslında bu mail hesaplarınızı kaptırmanız ya da virüslerin pc nize yayılması tamamen sizin hatanızdan kaynaklanıyor diyebilirim.

Hiç korkmayın diyemememin nedeni ise şu örneğimle açıklayayım sizlere. Hatta Türkiye den örnekle açıklayayım ;
Turkojan ismini kaçınız duydu bilemiyeceğim ama Funguskid adında bir programlamacının ürettiği bu Trojan , 2 ay süresince antivirüsler tarafından bulunamamıştır.
Programın deneme süreçlerini bizzat kendimiz test ettik.Msn üzerinden ya da mail yoluyla kurbana gönderilen dosyayla bilgisayar direk  karşı tarafa bağlanıyor ve siz dosyadan kıllansanız da ( bu çok zor denecek kadar iyi tasarlanmışdır.) antivirüsler hiçbirşey bulmadığı için rahatlıkla açıyorsunuz.

Burada anlatmak istediğim, internette çok güvendiğiniz güvenlik yazılımlarını bile aşabilecek şekilde tasarlanan yazılımlar yapılıyor. Sizin yapmanız gereken ise bu durumda tanımadığınız kişileri listenize eklememekten başka bir şey değil. Ya da tanımadığınız kişilerden gelen mailleri açmamak kadar basit.

Msn hackleme olayına gelince ise yapmanız gereken bundan daha basit. Anlatacağım olayı okurken belki sizde farkında olmadan kullanıyor olabilirsiniz.
Msn ve mail hack olayları genellikle, aritmetik sayı dizisi kullanan kullanıcılar veya özel isimler kullanan kullanıcılarda meydana gelmektedir. Bunlara örnek olarak  123456 yada  Can   gibi mesela. Bu tür kombinasyonları yada özel isimleri kullanan arkadaşlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarının farkında olmadan internette dolaşmaktalar.
Yapmanız gereken gene çok basit bir iki işlemden ibaret.
Şifrelerinizi (password) genellikle harf ve rakamlardan oluşturmaya özen gösterin arkadaşlar. Çok uzun olmasına hiç gerek yok.
Bu arada hotmail ‘i kullanan arkadaşlara dikkat etmeleri bir konudan da bahsedeceğim.
Hatırlatma sorularınızı özellikle sizin bilidiğiniz şeylerden seçmeye çalışın.Ayrıca yazacağınız harfleri büyük ve küçük harf olarak oluşturursanız en doğru şeyi yapmış olursunuz. Tabi bunu yazarken hatırlayacağınız bir şey olmasına dikkat edin.

Sizlere genel bir mail , msn ve pc hack konusunda bilgi vermeye çalıştım. Bu konu aslında çok uzun uzadıya anlatılacak bir konu.Ben elimden geldiğince en basite indirgemeye çalıştım. Umarım sizinde işinize yarayan bir şeyler vardır.
Hepinize hayırlı günler diliyorum.
Kolay gelsin…

                                                                         Sefa Can Gökkaya

Son Düzenleme: X-BuRNeR ~ 21 Haziran 2006 02:12
R02I4I5X
21-06-2006, 08:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
350 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

X-BuRNeR sen cigi forumda ki X-BuRNeR'mısın ?

nukanta
23-06-2006, 15:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
256 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

arkadaşlar herkes kendini de hacker zannetmeye başlıyo adam mail adresi alırken mesela hacker_... diyo bildiği hiç bişe de yok peki forum saldırıları nasıl engelleniyor ?**

theironman
23-06-2006, 16:35   |  #4  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

hacker değil lamer lamer

X-BuRNeR
23-06-2006, 17:40   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Forum saldırıları da genellikle bot saldırılarıyla yapılıyor ama forumun md5 ini elegeçirdiğin zaman herşeyi yaparsın onun içinde programlar var.
Şu anda kullanılan birçok forum temasının çok fazla açığı var. Eğer forum yöneticileri bu işlerden anlamazlarsa sitenin index yemesi yakındır.
Açıkları bildikten sonra kapatması kolaydır. Sitenizin index yemesini istemiyorsanız heray veya 2 haftada bir tarattırmadan geçirin derim ben. Yeni çıkan programları da takip etmeniz gerekiyor tabi.

Kolay gelsin.

blackeyes
17-07-2006, 09:45   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

x burner öncelikle sana katılıyorum.ama sen hackerların  bi yöntemini unutmuşsun.yamultucu war ya.weya lamer ler ping atar.de mi?

X-BuRNeR
28-07-2006, 12:18   |  #7  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Tabi ping atarakta olur. Forumlara bir anda aşırı derecede bot saldırısı yaparsanızda , eğer gereken önlem alınmamışsa db sini çökerte bilirsin.
Tabi bunlar artık okadar basit değil.

turksoftware
29-07-2006, 03:23   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,015 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006
elvis32
hacker değil lamer
Kahkaha

cihat
02-08-2006, 00:36   |  #9  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

HACKERLİK ÖYLE KOLAY DEĞİL MİCROSOFT ÖYLE İYİ HAZIRLAMIŞ Kİ NERDEYSE BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ

Banned
10-08-2006, 01:39   |  #10  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

paylasım için saol..Fakat msn şifreni ne kadar uzun ve karmasık yaparsan yap senin msnini calmak zor bise değil...Hic bise yapma hic bi gönderilen dosyayı kabul etme senin msnini calmak cocuk oyuncağı...Bu nasıl oluyor die sorarsanız arkadaslar bunun için programlar var Essential Tools bu programlardan sadece birisi...Kurban kişiniyle konusurken msdos programı sayesinde IP nosunu alıyorsunuz bu program sayesinde kurbanın bilgisayarına giriorsunuz...3 tane dll uzantılı dosyayı alıp msn massenger ınıza yüklüyorsunuz oturumu tekrar actıgınızda otomatik olarak adres acılıyor...
Peki bundan nasıl korunabiliriz die sorucak olursanız:Fazla didişmeyin yeter:D
Bu ara paylasıma acık olmayan pclere nasıl girilior die sorarsanız not def. bat uzantısı yapıp karsı pcye dalarken bazı kodlar var onları size veremem sadece onları giriorsunuz ve pc acılıor...

samsungzade
15-08-2006, 00:41   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

arkadaşlar en iyisi başbakanlık bilgi işlem dairesinin bilgisayarlarımıza sanal karakollar kurması çok doğru olacaktır. bizim haberimiz olmadan bilgisayarımıza giren hırsızları zararlıları ip adresleriyle birlikte bir merkezde toplamalı ve haklarında işlem yapılmalı. Ciddiye alınmasada aslında en büyük özel hayata müdahele.

TÜŞKO
21-08-2006, 11:57   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Kesin çözüm:
Derginin bu ayki sayısındaki çözümlerdir.

Kısaca en yakın dostundan bile doya alış verişi yapma..!
Heryerden dosya, resim,program vs. download etme..!

Ufak bir Not:  Karşınızda hacker'im diyen biri varsa.. ve msninizi çalmışsa ve ya çalmak üzere ise, şunu bilin ki, o bir hacker değil :) Hacker, mailinizi siz farketmeden kullanır,kendine yararlı olacak şeyleri sömürür, passwords, accounts vs.

Yukarıda "HACKERLİK ÖYLE KOLAY DEĞİL MİCROSOFT ÖYLE İYİ HAZIRLAMIŞ Kİ NERDEYSE BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ " yazan arkadaşa da; söyleyecek söz bulamıyorum :D

Son Düzenleme: TÜŞKO ~ 21 Ağustos 2006 11:59