Hafıza kartından kaybolan verilerin bulunması

serkanavciizmir
13-11-2014, 22:56   |  #1  
serkanavciizmir avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Oha! Şaşkın  Mesela, telefonun belleğindeki şarkıyı, hafıza kartındaki "my müzik" dosyasına taşıdınız ve bu şarkı kayboldu: o halde  kaybolan dosyayı olması gerektiği yerde bulmanız için= Taşıdıgınız dosyanın adını değiştirin.. Yani örnekte verdiğim gibi, veriyi kaydettiğiniz "my müzik" dosyasının adını mesela "müzik" yapın.. Yeniden dosyayı adlandırdığınızda taşıdığınızda, silindiğini veya kaybolduğunu sandığınız tüm verilerin geldiğini görebileceksiniz.. Bukadar basit.
    Ayrıca taşıdığınızda kaybolan veriler (müzik, resim,video..vb.) bilgisayardada görünmez. Büyük olasılıkla dosya hem bilgisayarda hem telefonda boş görülecektir.. Dediğim gibi bu önemli program hatasından kurtulmanın yolu, sadece taşınan dosyanın adını değiştirmekle mümkün. Nekadar ilginç ve basit değilmi?  !!![8-"]

badwizard
14-11-2014, 16:56   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

mtp protokolü kullanan bir telefondanmı bahsediyoruz? java, android, ios? piyasada çok fazla sistemi ve karmaşa var belkide kullandığın araçlarıda paylaşman başkalarınında işine yarar.

serkanavciizmir
14-11-2014, 20:02   |  #3  
serkanavciizmir avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bu sorun daha çok bada işletim sistemli telefonlarda oluyor. Sorunun tam sebebini bilmiyorum ama veri kullanımdayken hafıza kartını çıkarmaktan olabilir. Telefonun özelliği işletim sistemi önemli değil, hatta bilgisayardaki flaş bellekte olabilir. Veri kaybettiğinizde, dosya boş görüldüğünde yapmanız gereken, dosya adını değiştirmek.. En basit çözüm bu.