Hafızalardan silinmeyen 10 PC reklamı

CHIP Online
21-11-2008, 17:14   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

1980'li yıllarda hafızalara kazınan 10 bilgisayar reklamını bir araya getirdik.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Hafi ... C-reklami_9501.html

Resimlerle: Unutulmayan 10 bilgisayar reklamı

Günümüzde artık hemen her evde bir bilgisayar bulunuyor. Bunda bilgisayar fiyatlarının makul seviyelere inmesi ve çok daha önemlisi bilgisayarların artık çağın bir gereksinimi halini alması, günümüzde PC'lere verilen önemi kat ve kat artırmıştır.

Ancak bilgisayarların ortaya çıkışı tahmin edebileceğiniz gibi birkaç yıllık bir süreyi kapsamıyor. Bilgisayarların yavaş yavaş adından söz ettirmeyi başladığı bir dönem olan 1980'li yıllarda bilgisayar üreticilerinin en büyük hedefi, bilgisayarları kullanıcılara uygun bir dille anlatmaktı.

Bunun için o zamanın şartlarına uygun birçok reklam ortaya çıktı. CHIP Online, 1980'li yıllara damgasını vuran ve hafızalardan kolay kolay silinmesi mümkün olmayan 10 bilgisayar reklamını bir araya getirdi. Bu ilginç ve de tarihi değeri olan reklamları yakından görmek için galeri sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.


Tüm konu: Hafızalardan silinmeyen 10 PC reklamı

Resimlerle: Unutulmayan 10 bilgisayar reklamı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin paylaşacağınız bu tip bir reklam var mı?

Basic21
21-11-2008, 17:58   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
98 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Elimde yok ama Commodore 64'ün reklamının olmaması çok büyük bir eksiklik olmuş.Bilgisayar nostaljisi diyince ondan daha çok yer tutmuş bir bilgisayar olmuştur diyen varsa beri gelsin.O bilgisayarın o günlerde yaratmış olduğu değişik atmosferi bugün bile yakalayabilen bir bilgisayar henüz daha çıkmadı.Şu an aldığımız en son model bilgisayar bile günü geldiğinde atılır veya satılır ama o günlerden kalma Commodore 64'ü olanlar onu hayatlarının sonuna kadar güzel bir anı niyetine saklayacaktırlar.Var mı ötesi????