Hand of Thief trojanı Linux'u hedef alıyor

CHIP Online
13-08-2013, 10:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Linux kullanıcılarının Windows kullananlara karşı savundukları en sağlam kale, çatırdamaya başladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/han ... f-aliyor_42027.html

Masaüstü Linux kullanıcıları, diğer işletim sistemlerine oranlara, çok daha az virüsle karşılaşırlar. Ancak bu özelliğin ileride geçerli olmayacağı anlaşılıyor. Güvenlik uzmanları, özellikle Linux kullanıcılarını hedef alan yeni bir trojan saptadılar.


Hand of Thief (Hırsızın Eli) isimli torjanın aynı Windows sistemindeki trojanlar gibi, önce makineye yerleştiğini ardından hacker'a kullanıcı hakkında bilgiler göndermeye başladığı tespit edildi. Kullanıcı HTTPS protokolü kullansa bile trojan verilere ulaşmayı başarıyor. Bulaştığı makinedeki antivirüs yazılımlarını da devre dışı bırakabilen Trojan'ın çok tehlikeli düzeyde bir zararlı olduğu anlaşıldı.


Zararlı yazılımların alınıp satıldığı bir "hacker borsası"nda 2000 dolara satışa çıkarılan trojan için yaratıcısı ücretsiz güncelleme seçeneği de sunuyor. Böylece, virüs antivirüs yazılımları tarafınan deşifre edildikten sonra kendini değitirip farklı görünümlerde var olmaya devam edebilecek.


Linux kullanıcılarının sayısının gideerek artması, yakın gelecekte Hand of Thief gibi zararlı yazılımların sayısının artacağının işareti olarak kabul ediliyor.

Tüm Konu: Hand of Thief trojanı Linux'u hedef alıyor

Kaynak: www.chip.com.tr