Hangi programlama dilini seçeyim

SedatFahriOnat
24-04-2006, 08:00   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Arkadaşlar merhaba,

Ben kendi çapımda access ile uğraşıyorum ve çalıştığım inşaat firmasında şantiyeye Kasa, Cost control ve Ambar programları yaptım.

Fakat ben profesyonel olarak programlama işi ile uğraşmak istiyorum. Hangi programlama dilini seçeyim diye çok araştırdım. Herkes ayrı bir telden çalıyor. En az 3-4 senemi vermeye hazırım. Ama hangi dili seçeceğime karar veremedim.

Ben bu yaptığım tipte Kasa, Cost control ( Maliyet kontrol ), Ambar gibi programlarını yapabileceğim geleceği olan bir programlama dilini seçmek istiyorum. Ben Visual Basic diye düşündüm fakat çok arkadaşım bana bunu önermedi.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Caner Güral
30-04-2006, 18:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Ben size CHIP dergisinin Nisan ayında yayınladığı Konuk Yazar Sedat Kapanoğlu 'nun yazısını okumanızı tavsiye ediyorum.Orada belki başlık olarak tam sizin istediğiniz birşey yazılmamış ama okursanız aklınızda ufakta olsa bir fikrin oluştuğunu göreceksiniz...

Herkese iyi çalışmalar dilerim...

alemci_msn
19-05-2006, 14:05   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bak kardeş ben lise 3 bilğisayar programlama bölümüne gidiyorum
vbasic ve delphi götüyorum ama hocalar felan delphi daha iyi diyolar bana sorarsan delphi ögren ilerisi olan bi program ama illede en iyisini ögrenecem dersen ozaman sana c veya c++ ögren derim bunlardan birini ögrendinmi aspde ögrenmiş oluyon ;)

ama beni sorarsan ben delphi ve asp de kendimi geliştirecem

rockincpu
22-05-2006, 22:18   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Access ile hakkini vererek ugrasirsan saydigin isleri yapan bircok mdb olusturabilirsin. eger amacin programci olmak degilde isine yarar bişeyler yapmaksa o zaman VB ile devam et cunku access te makro programlayarak belki abarti ama mrp bile yazarsin.. eger programci olcam diyosan biraz zorlaman gerekebilir, c# derim. sistem yayinciliğin bir kitabi var adini tam hatirlamiyorum, access ile programlama ilgili, saniyorum tam senlik..

Caner Güral
23-05-2006, 01:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006
alemci_msn
bak kardeş ben lise 3 bilğisayar programlama bölümüne gidiyorum
vbasic ve delphi götüyorum ama hocalar felan delphi daha iyi diyolar bana sorarsan delphi ögren ilerisi olan bi program ama ille de en iyisini ögrenecem dersen ozaman sana c veya c++ ögren derim bunlardan birini ögrendinmi aspde ögrenmiş oluyon ;)

ama beni sorarsan ben delphi ve asp de kendimi geliş

Bende Lise 3.Sınıf Bilgisayar(Yazılım) bölümünü okuyorum.Size yukarıda o yazı dizisini okuyun dememdeki amaç eğer okuduysanız Sedat Bey orada aslında dilin pek önemli olmadığı ile ilgili demeçler vermiş.Çok da güzel yazmış kutlarım.Siz Delphi'yi sevebilirsiniz veya ASP'yi sevebilirsiniz.Bu beni kesinlikle ilgilendirmez.Ancak diğer arkadaş da C# demiş.Ben C# 'ı denedim.Gerçekten mükemmel, arayüz, tasarımdaki kolaylık herşey kolaylıkla yapılıyor.Bilindiği üzere C# 'da classlar mantığı ile çalışıyor ancak herşey o kadar geliştirilmiş ve bu gelişmiş olan şeylerde o kadar kısa bir satırda ve zaman da yapılıyor ki; olay nasıl gerçekleşiyor pek bilinemiyor.Yani söyleyeceğim şu: C# biraz daha ticari amaç güdenler içindir bence.Çünkü işlerinde hız isteyenler onu tercih edebilr.Ama benim gibi öğrenciler bence işin zorunu öğrenmeli.C++ olabilir mesela.C# ta bir fonksiyonu bir satırda yazarken C++ ta bunu 10 satırda yazmak bence bizim yani öğrencilerin programlama yönünde kişisel gelişimlerini daha iyi etkileyecektir.O fonksiyon nasıl çalıştı, nasıl dışarıya değer gönderdi nasıl aldı bunları siz yazdığınız için herşeyini biliyorsunuz ve ileride bir hata olduğu zaman sağlam bir mudahelede bulunabiliyorsunuz.Ancak C# ^'ta genelde öyle değil.Daha kısa..

Programlama konusunda kendini aşmış ve işlerinde hız isteyen insanların tercihi olabilir bence C# ancak öğrencilere bence işin uzun yolu öğretilmeli.Öğretilmeli ki o olay nasıl gerçekleşiyor adam akıllı kavranılsın.

Delphi'de bu uğurda tercih edilebilecek güzel bir yazılım geliştirme ortamı.Tamamen sizin kişisel izlenimlerinize kalmış.Ancak bana sorarsanız ben C++ derim.Daha çok işlevsel geliyor..:)

Herkese iyi çalışmalar dilerim...

Son Düzenleme: Caner Güral ~ 23 Mayıs 2006 01:46
data4use
28-07-2006, 01:48   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

bence c++ dan basla. cunku zor bi dil ama sonucta ilk ogrendiin dil olacak ve sana dier dilleri ogrenmende bayaa yardimci olacak. ben sahsen basic ve vb biliorum ama c# ogreniorum yavas yavas. sonrada c++ falan. bunu soolememdeki amac illa c++ demediimi vurgulamak. ama tabi ilk onla baslarsan daha ii olur. su an nicin c# ogrenmeye calistiimi da sorarsan bu dilin c++, vb ve java bilesimi olmasidir. kolay gele.