hangi ram türünü kullamalıyım?

yaho
23-02-2007, 11:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Şu an bilgisayarımda olan bileşenler:
    Anakart üretici=Zida(TomatoBoard)
    Bellek=128 MB SDRAM  2-3-3-0
    Bellek hızı=1x126 MHz
    İşlemci=Pentium 3  629 MHz
bunlara göre nasıl bir ram almalıyım.aldığım ram'i önceki belleğimle beraber kullanabilirmiyim

nightsilver
23-02-2007, 14:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
455 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

arkadaşım alacağın ram önceki belleğinle kullanabilirsin ama bildiğim kadarıyla markaları aynı olması lazım daha iyi performans alabilmen için bu yüzden raminin markasını bilmende yarar var nasıl bir ram alıcağna gelince markasını bilemediğimden yorum yapamıcam umarım biraz olsun yardım edebilmişimdir ayrıca nekadar yardımcı olur bilmiyorum ama senin için koyuyorum arkadaşım  saygılarımla


V. BELLEK

Bilgisayar verileri işlerken ve uygulamaları çalıştırırken bellek (memory)  bu bölümde bellekler hakkında bilgi sahibi olacağız.

İki tür bellek vardır. nonvolatile (sabit) ve volatile (uçucu). Nonvolatile belleklerdeki bilgiler elektrik kesildiğinde de içindeki bilgileri tutarlar. Volatile bellekler içi ise elektrik kesildiğinde içindeki bilgiler yok olur.

ROM (Read Only Memory) bellekler kalıcı belleklerdir. İçinde kalıcı olarak programlanmış komutlar içerir. Genellikle bilgisayarın açılışı sırasında BIOS tarafından okunarak kullanılır.

ROM bellek devrelerin ek olarak FLASH ROM’lar geliştirilmiştir. FLASH ROM’lar bilinen ROM belleklerin aksine yazılabilir bellek türüdür. Özellikle BIOS devreleri FLASH ROM’larla desteklenerek güncellenebilir sistem yapılandırma bilgisini tutarlar.

RAM (Random Access Memory) bellekler ise bilgisayarın çalışması sıra uygulama programları tarafından gereksinim duyulan bellek alanı olarak kullanılır.

DRAM (Dynamic RAM) bellekler ise üzerindeki verilere sıralı olarak erişilen bir RAM bellek türüdür. Bu bellek türü de kendi içinde EDO RAM, SDRAM gibi türlere ayrılır.

EDO RAM, verileri sıralı olarak tutmak ve içeriğine doğrudan erişmeyi sağlayan bir bellek türüdür. SDRAM ise veri yollarının hızında çalışabilen bellek türleridir.

SRAM (Static RAM) ise üzerindeki verilere belli bir adres düzeninde erişilen bir RAM bellek türüdür.

A.  ANA BELLEK  (RAM - RANDOM ACCESS MEMORY- RASTGELE ERİŞİMLİ BELLEK)

Programların ve verilerin kullanıldıkları zaman geçici olarak depolandıkları yerdir. CPU'da işlemler yapılırken ana bellekte saklanan veriler kullanılır ve işlenen veriler (bilgi) RAM bellekte tutulur. Elektrik kesildiğinde ana bellekteki veriler kaybolur. Birimi megabayt (MB)'dır. PC'lerde yaygın olarak 32, 64, 128, 256 MB gibi bellek büyüklükleri kullanılmaktadır.
ALINTIDIR.

Son Düzenleme: nightsilver ~ 23 Şubat 2007 14:07
freekays
26-02-2007, 04:43   |  #3  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
597 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

sen DDR alacaksın çünkü p4 lerde de ddr

kullanılıyor

ddr2 ler sonra çıkan versiyonlar

yaho
26-02-2007, 13:55   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

cevabın için teşekkür ederim.ram'in markasını bilmiyorum.aslında asıl öğrenmek istediğim zida marka BXi ATX model anakartın hangi ramleri destekleyebileceği.Eğer ddr leri destekliyorsa ram hızı ile CPU hızı arasında bir ilişki olup olmadığı.Bu konuyu tam olarak açıklığa kavuşturabilirsem ram markası konusunu hallederim.