Hangi Windows 8 versiyonu ne işe yarar?

testmans
31-08-2012, 17:46   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Hangi Windows 8 sürümünü Seçmelisiniz?

Microsoft Windows 7 ürününde tüketicinin ihtiyacına göre bir çok sürümle karşımıza çıkmıştı.  Fakat Windows 8 de durum farklı bir çok sürüm Windows 7 ile kıyaslanırsa değişikliğe uğradı.

İşte Windows 8 Sürümleri!
Daha önceki Windows 7 ürününe bakacak olursak Windows 8 bu sürüm kargaşasını epey basitleştirmiş. Windows 7 de Ultimate, Enterprise, Professional, Home Premium, Home basic, starter olarak tam tamına 7 sürüm vardı ve bu sürümlerin hepsinde farklı özellikler olduğu için hem üretici hem de tüketici için çok fazla kargaşaya neden oldu.

Artık böyle bir durum yok işler daha basite indirgenmiş ve Windows 8 de sadece 4 adet sürüm var.

Windows 8 (Tüketiciler için)
Bu sürümde, sürücü şifreleme, grup politikası ve sanallaştırma gibi şirket-iş kullanımını amaçlayan özelliklerin tümü devre dışı bırakılmış. Normal ev ve masa üstü kullanıcılarını hedefleyen tüketici sürümünde  Windows Store, Live Tiles, Uzak Masaüstü İstemcisi, VPN İstemcisi ve diğer standart özellikler bulunacak.

Windows 8 Pro (Bilgisayar tutkunları ve Profesyoneller / İşletmeler İçin)
Windows 8 Pro özellikle PC tutkunları, iş kullanıcıları ve teknik profesyoneller için oluşturulmuş bir sürümdür. Bu sürüm Windows 8 in en dolu sürümü olmakla beraber tam olarak şu özelliklere sahip. BitLocker şifreleme, PC sanallaştırma, etki alanı bağlantısı ve PC yönetimi başta olmak üzere daha bir dolu artı özellikleri bulunan her şey içinde bir sürümdür. Ayrıca Windows 8 pro kurumsal ortamlara da yönelik bir üründür.

Windows 8 Enterprise (Kurumsal)
Windows 8 Pro nun sahip olduğu bütün özelliklere sahiptir, ancak Yazılım Güvencesi anlaşması ile kurumsal müşterilerine yönelik bir sürümdür.

Windows 8 sürümleri yazısı epey uzun olduğu için devamını bu siteden okuyabilirsiniz.

Son Düzenleme: testmans ~ 31 Ağustos 2012 17:49
Banned
10-09-2012, 13:44   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 9
219 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Windows 8'de İyiki ultimate sürümü yok Pro herkese yeter.Sadece bir özellik için neden ultimate alalım?doğru yapmışlar