Hangi yazılım daha "pasaklı?"

CHIP Online
08-03-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Neredeyse tüm PC'lerde bulunan 33 yazılımın, Windows'u nasıl değiştirdiklerini test ettik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ha ... -pasakli_38999.html

Resimlerle: Pasaklı yazılımlar testte!

Günümüzde her bilgisayar kullanıcısı, internetin sağladığı olanaklar sayesinde yığınla farklı uygulama ve yazılımı deneme şansı buluyor. Bunların bazıları, sistem ilk açıldığında yükleniyor ve bir dahaki biçimlendirmeye kadar kullanılıyor. Bazılarıysa deneme amaçlı yüklendikten çok kısa bir süre sonra siliniyor. Peki, hiç merak ettiniz mi, bu uygulamalar arkalarında nasıl bir iz bırakıyor? Her yazılım bilgisayarınızın kayıt defterinde ve dosya sisteminde bazı değişiklikler yapar. Peki ama ne kadar?


Yeni Windows 8 yüklenmiş iki bilgisayarın, yazılımlar yüklenmeden önceki ve sonraki durumlarını karşılaştırdık. Her farklı yükleme sabit sürücüye yeni dosyalar yükledi ve var olan dosyaları değiştirdi. Aynı şekilde, bilgisayarınıza yeni bir yazılım yüklediğinizde kayıt defterinde yığınla değişiklik oluyor. Ancak elde ettiğimiz sonuçlar yine de şaşırtıcı: VLC Player sistemde yaklaşık 2.700 değişiklik yaparken iTunes 200.000'in üzerinde değişiklik yapıyor. LibreOffice 10.500 değişiklik yaparak şaşırtırken Open Office'in yaptığı değişiklik sayısı 3.900'lerde kalıyor.


&lt;span style="text-decoration: underline;">Piyasadaki 33 popüler yazılımın bu şekilde dosya sisteminde ve kayıt defterinde yaptıkları değişiklikleri sıraladığımız galerimizin, yüklemeden önceki karar aşamasında sizlere yardımcı olmasını umuyoruz. Tıklayın...</span>

Tüm Konu: Hangi yazılım daha "pasaklı?"

Resimlerle: Pasaklı yazılımlar testte!

Kaynak: www.chip.com.tr