Hard pc ve LCD tv

gurol42
27-05-2014, 23:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2014

Arkadaşlar wd elements 250 GB Usb li hard diskimdeki resimleri LCD TV ye takdığım da resim ve videoları görebiliyorum, fakat  dizüstü pc takdığım da göremiyorum.Daha önce resimleri pc de göre biliyordum YAC diye bir program kurmuştum onu kurduktan sonra resimleri pc göremedim.Aşağıda yaptığım işlemleri yazıyorum ama sonuç alamadım sizlerden yardım etmenizi rica ediyorum

1. başka bir pc taktım yine ayni şey oldu videoları görüyor resimler yok
2. virüs taraması yaptım yok ( tarama yaparken resim uzantılarını tarıyor görüyorum ama hard diste tıkladığım da resimler yok)
3.dosya özellikleri seçeneyinden görünmezlik seçeneğini kontrol ettim olmadı
4.Başlat çalıştır sekmesinde E: yazıp girdim yine yok

mehmet_93
27-05-2014, 23:30   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Virüs sistem klasörü olarak atamıştır(görünürlük ayarlarıyla aşılmıyor bazı virüsler). En basit çözümü bilgisayarımdayken disk e  sağ tıkla arşive ekle de (winrar kurulu varsayarak)  oluşan arşivden dosyalarını görebilirsin ve çıkarıp yeniden flasha atabilirsin. Tabi daha basit bir şey de olabilir. Ben en kötü ihtimali belittim sanırım :)

gurol42
31-05-2014, 10:20   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2014

Öncelikle çok teşekküler sorunuma yardımcı olduğunuz icin, dediğiniz şekilde yaptım zipledim fakat zilli dosyayı çıkar dediğimde yine resimlerini göremedim PC ve hard dikme açtım oldı.Zipli dosyanın içine girip resimlere baka biliyorum ama dosya oluşturup aktirdığımda göremiyorum atılan resimleri dosya boyutundan anlaşılıyor içinde olduğu ( 125 Gb lık bir zipleyip açması günlerimi aldı :) ama yinede zipli dosyada görmek te beni mutlu etti)
Çok merak ediyorum bunun sebebi YAC programi olabilirmi yoksa virusten dolayımi oldu
Hard diski bicimlendirsem sorun cözülürmü
Virüs programi ne önerirsiniz
Bu resimlei nasıl normal bi dosyada görüntülücem
Lütfen yardimci olun

mehmet_93
31-05-2014, 12:11   |  #4  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Sebebi basit bir virüs. Eğer sisteminizde virüs çalışır durumdaysa diski biçimlendirseniz de çözüm olmayacaktır. Ama diski bir arkadaşınıza taktıktan sonra bu hale geldiyse biçimlendirip içindeki dosyaları tekrar diske attığınızda herhangi bir sorun kalmayacaktır(Bu diskiniz için geçerli dosyalarınıza da gizlilik etki ettiyse dosylarınız görünmeyecek ama diskinize attığınız yeni dosyalar normal eşkilde görülecektir.). sisteminizde şu an bir antivirüs veya usb disk security programı yüklü değilse büyük ihtimalle sizin bilgisayarınıza da bulaşmıştır. Kesin çözüm önerisi sunmak durumunuzu tam olarak bilmedigimden zor. Ama basit bir çözüm önerisi olarak  farklı çözüm önerileri:
1) dosyalarınızı klasörüyle değilde fotografların hepsini seçerek yeni bir klasöre çıkarırsanız sorun çözülebilir
2) dosyalarınızı yeni bir klasöre çıkarıp çıkardıgınız yeni klasörün görünürlük ayarlarından attribute changer programını kurp sistem klasörü seçeneğini kaldırdıgınızda sorun çözülebilir.
3) linux liive dvd gibi bir sistemle diskinize girip zip e gerek kalamdan dosyalarınızı rahatlıkla görüp üzreinde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Bu çözümler işe yaramazsa durumunuzla birlikte  yine yazın bildigim kadarıyla açıklıyım

gurol42
14-06-2014, 22:07   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2014

Öncelikle çok teşekkür ediyorum benim için çok önemli olan bu sorunuma yardımcı olduğunuz için ,evet çözüm 1 deki denemeyi yaptım resimleri bire bir başka bir klasöre atınca resimleri göre biliyorum.Klasör olarak atınca görünmez oluyor

125 GB lık resim ve videoları aktarmak biraz zaman alıcak ama buna değer çocuklarımın resimleri var yıllardır sakladığım

Şöyle bir şey fark ettim resimler olsun winrar dosyaları olsun hepsinde küçük bir kilit resmi var bu virüsten dolayı mı böyle oldu.

resimleri başka bir yere kopyalasam da o kilit simgesi var , acaba o kilit simgesini yok etsek bizim bu iş daha kolay bir şekilde çözülürmü ?