Harddisk Hiçbir Şekilde Çalışmıyor!

anilltr
08-11-2015, 02:35   |  #1  
anilltr avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2015

arkadaşlar merhaba, benim elimde 2 adet harddisk bulunuyor. 2'sinde de ayrı şekilde Windows kurulu ve sorunsuzca kullanıyordum.

Dün, Windows İşlem Merkezinden bir bildirim geldi, disk bakımı ile ilgili. Bende bakımı başlattım, toplamda 1TB'lık 2 diskimi de bakıma aldı taramaya başladı sanırım. Ben ise bu sırada bilgisayarı kullanıyordum. Yaklaşık 1,5-2 saat bakım devam etti, bende bilgisayarı kapatmam gerekti ve bakım daha tamamlanmadan bilgisayarımı kapattım. Bilgisayarı bir süre sonra tekrar açtığımda takılı olan 2. disk hiçbir şekilde görünmüyordu. SATA ve Güç kablolarını değiştirdim farklı kablolarla denedim sonucum yine aynı çıktı maalesef. Diskte kesinlikle fiziksel hiçbir müdahale söz konusu değil, bilgisayarı çalıştırıyorum ama diskten hiçbir şekilde çalıştığına dair bir ses gelmiyor, BIOS o diski de görmüyor. Harddiski elime alıyorum aşırı derecede ısınan küçük bir devresi var diğer yerleri de az şekilde ısınıyor ama hiçbir şekilde çalışmıyor bir yaşam belirtisi vermiyor.
Benim bu diski bir şekilde yaşama döndürmem lazım. İçinde önemli veriler yok silinse de olur ama yeter ki ben bu diski yaşatayım ve içine yeniden veri depolayabilir hale getireyim.

Durumum bu şekilde arkadaşlar. Bana ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz, kendim çözmeye çalışacağım acaba halledebileceğim bir problem mi?

badwizard
08-11-2015, 16:36   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Disk bakımı gibi ciddi bir işi yarıda kesmek o sırada işlem yapılan sektörlerin tamamen okunmaz hale gelmesine neden olabilir ancak senin diskin kontrolcüsünde bir sorun var gibi görünüyor, eğer iki diskte aynı ise alt yüzlerindeki kartları söküp birbirleriyle değiştirebilir durumu test edebilirsin, ancak plakaların bulunduğu bölümü yani üst kapağı açmamaya özen göstermelisin.