hardisk sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
deeperblue
04-05-2004, 19:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

merhaba arkadaşlar...ben öncelikle durumu anlatayım..ben win.xp pro kullanıyorum..geçenlerde bir problem yaşadım ve sistemi yeniden üstüne kurdum ama bu işlemden sonra harddiskte bazı dosyalarım kayboldu.bu dosyaların boyutu 12 gb civarında.bunu görünce format atmak istedim ama hayır olmuyor olmuyor olmuyor!!! xp'ye format atamıyorum.burada yazılanlara baktım.xp kurulumunda format oldugunu okudum ama ben yüklerken c yi silmek istedigimde buna izin vermiyor..
hardiskteki dosyaları easy recovery diye bir programla tarattım ve buldu ama silemiyor sadece taşıyabiliyor onun içinde hdd'nin ayrılmış olması gerekiyor ama ben silmek istiyorum..
NE OLUR BANA BU BİLGİSAYARA NASIL FORMAT ATACAGIMI SÖYLEYİN......Soru[V][V]ÜzgünÜzgünÜzgünÜzgün

Killer
05-05-2004, 10:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
166 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

şunu deneyebilrsiniz;
bios tan boot sırasında cdrom u birinci olarak seçin,daha sonra xp kurulum cd sini takın ve normal yükleme yapacakmış gibi kuruluma devam edin.taaki xp yi hangi bölüme kuracağınızı soran soru ile karşılaşıncaya kadar.alt kısımda ufak bir tablo olması lazm..burada diskin üzerine gelin ve silin.(tablonun altında o bölümü silmek için hangi tuşa basmanız gerektiği yazar,şu an aklımda değil.)disk o ekranda silindikten sonra boş bölümün üzerine gelin ve enter a basıp yüklemeye devam edin.bu sefer formatlama ekranı ile karşılaşacaksınız.burada istediğiniz dosya sistemine göre format atabilirsiniz..eğer win.xp kullanmayacaksanız  fat32 olarak biçimlendirebilirsiniz..eğer win98 kurmak istiyorsanız ,formatlama işlemi bittikten sonra kurulumdan çıkıp bios girin ve ilk boot sırasını disket sürücünüze verin..ve win98 başlangıç disketini takın..buradan yeniden format atabilir ve win98 cd si ile 98 yükleyebilirsiniz.
eğer yine başarılı olamazsanız sisteminizi win.98 başlangıç disketi ile başlatıp,direkt olarak fdisk programına girin..burada tüm bölümleri silin ve yeni bölüm oluşturun.bölümü oluştururken tek parça olarak kurarsanız pek sorunla karşılaşmazsınız. daha sonra sistemi yeniden başlatıp,sistem diski olarak format atın.format c: /s . böylece diskiniz fat32 olarak formatlanmış olacak.daha sonra ister win98 kurarsınız ,isterseniz de winxp cd sini takıp,kurulum yaprsınz.kolay gelsin.

deeperblue
19-05-2004, 15:45   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

biraz geç oldu ama teşekkürler işe yardı ve kurtuldum bu dertten