Harici diske dosya atamıyorum

bayram herdem
13-08-2020, 01:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Merhabalar. Şöyle bir sorunum var çözemedim;
Elimde seagate marka bir harici disk var. Buna herhangi bir dosya atmaya çalıştığımda %0 da veya %2 de falan hazırlanıyor diyip kalıyor ve biraz o şekilde kaldıktan sonra hata veriyor disk bulunamadı diye, sanki diski çıkarmışım gibi fakat o anda bile disk halen takılı ve içine girebiliyor oluyorum. Biçimlendirmeye çalıştığımda da bekliyor ve biçimlendiremeden yine disk sanki sökülmüş gibi hata veriyor.
***Başka bilgisayarda denedim,biçimlendirdim. Başka bilgisayarda çok hızlı bir şekilde sıkıntısız içine dosya atabiliyorum yani bu demek oluyor ki sorun diskten değil.
***Windows sürümümü güncelleştirdim (2004 derlemesine yani en sonuncusuna), windows update de çıkan tüm güncelllemeleri yaptım. Bios güncelledim, anakart, ekran kartı, sata driverları hepsini güncelledim. Diski ve driverını kompe kaldırdım tekrar yükledi. Diske başka bilgisayarda cmd ile format attım. Farklı soketleri denedim. Bios pilini çıkarıp taktım. Güç kablolarını çıkarıp taktım.
Diskin izinlerini yeniden düzenleyip hepsine tam yetki verdim.
FAKAT sorunum halen düzelmedi.
NOT: Sorunu sadece bu diskte yaşıyorum, diğer harici disklerimde, usb belleklerim bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Fakat eğer disk sorunlu olsaydı diğer bilgisayarda da sorunlu olurdu.
Lütfen yardımcı olun.

excel_mustafa
13-08-2020, 02:07   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

usb portunun amperi düşük olduğu için işlem yaparken disk kapanıyor olabilir. biostaki usb ve external devices ile ilgili ayarları kontrol et.

zombi
13-08-2020, 02:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

1. notebook diski tipinde ise onun kablosu y tiğinde olmalı. yoksa ona uygun y tipi kablo bulup 2 usb den akım almasını sağlayabilirsin. bulamazsan da masasüstünün arka kısmına tak. ordan yüksek akım çekilebilir. ön tarafa kablolarla usb geldiği için ya akım yetmiyo ya da aynı hatta başka birimler de bağlandığından parazite girip hdd sapıtabiliyo.

2. sorun bu değilse bir format cd si ile makineyi başlat ve o diskin tüm bölümlerini sil. silebilrsen sadece sil yeni bölüm oluşturmadan windowsa çık ve yönetten diski bul yeniden bölümle. bölümleyebilrsen artık dosya atacaktır. bu adımı bitiremezsen

3. diski çöpe at.