Hasatane Otomasyon Sistemi

mekk
15-05-2014, 19:21   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Merhaba arkadaşlar. Ben bi hastane otomosyonu yapcam da şimdi böyle bi programda neler olmalı neler olmamalı. Bunu hakkında bana fikir verirseniz sevinirim. Bu arada programlama dili olarak C# ve veri tabanı olarak da Access kullancam.

Şimdiden teşekkürler...

çhip10line
15-05-2014, 22:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 114
864 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2012

hastanede bilgi işleminde çalışan biri olarak oldukça detaylı bir mevzuya giriyorsun. iyi bir ekibin yoksa tek başına altından kalkabileceğin bir iş olmadığını üzülerek söylemek durumundayım.. bir hastaneyi ele aldığımızda mevzunun sadece hastaların kişisel bilgilerinin toplandığı basit bir programdan ibaret olmadığını bilmen gerekir.. ama bir yerlerden başlamak lazım olması gerekenleri az çok yazmaya çalışayım ama program hergün değişen sağlık prosedürleri ve sektörün istekleri yüzünden ihtiyaçları sabit kalmayan bir yapıya sahip olmalıdır.. bir hastanın hastaneye gittiği zaman nelere ihtiyaç duyacağını düşünerek programa odaklanabilirsin..

Öncelikle

1. Hastaların kişisel bilgilerinin tutulduğu data oluşturmalısın.. (İsim soyisim adres bilgileri sigorta bilgileri vb.)

2. Her bölümün kendine ait doktorların bilgilerinin olduğu bir data olmalı. pediatri, ortopedi, gastro, kardiyoloji, KBB, hastanenin hizmet verdiği ne kadar bölüm varsa hepsi için bir data ve o datanın içinde her bölümde görev yapan doktor sayısına göre randevu takibi, laboratuvar istekleri, radyolojik görüntüleme istekleri, tanıların girişi, anannez kayıtları ve yazmakla bitiremeyeceğim sayısız bilgi modülleri oluşturmalısın.

3. Laboratuvar bölümü için test sonuçlarının tutulduğu bir bilgi modülün olmalı tabi laboratuvar denince aklına sadece kan gelmesin, çünkü laboratuvar kan, idrar, gaita, sürüntü örnekleri, patolojik örneklerin çalışıldığı oldukça geniş bir alana hitap ettiğini unutma.. örnek verecek olursak benim çalıştığın hastanede 800'e yakın kan testi çalışılıyor ve her testin kendine göre isimleri, referans aralıkları var bunların tek tek veri sistemine kaydı gerekiyor. ben hala yazmaya devam ediyorum çünkü hergün yeni testler çalışılıyor. tabii bu yeterli değil yazdığın programın laboratuvarda kullanılan biyokimya cihazları ile uyumlu çalışması gerekiyor, çünkü teknisyenler test sonuçlarını tek tek bilgisayar ortamına yazmazlar, cihazlar çalışır kendi veri tabanlarından senin oluşturduğun veri tabanına sonucu aktarır sende kendi programında görüntüler yada çıktısını alırsın.. tabii senin  görüntülemen yetersizdir, çünkü hastalar sonuçlarını online olarak takip etmek isterler alt yapını onlarında ulaşabileceği şekilde hazırlamalısın.

4. İnternette medula'yı araştır, sağlık raporları, e-reçete ve pek çok sağlık hizmeti bu sisteme bağlı çalışıyor senin yazacağın programda bu sisteme uygun olmalı..

5. hastane sadece ayaktan hizmet alan hastalara özel bir yer değil, yataklı serviste olacak hangi yatakta hangi hasta yatıyor, hangi hastaya hangi doktor bakıyor, hastaya kullanılan ilaçlar, yapılan testler neler, sonuçları nasıl, hasta başka bir doktora konsülte edildi mi? edildiyse kime neden ne zaman vb. onlarca ayrıntı..

6. hastanede hasta tedavisi dışında finans, depo, mutfak, insan kaynakları gibi bölümler olacak finans bölümü kendi içinde 4 veya 5'e ayrılacak malzeme satın alan bölüm ayrı, personel maaşlarını takip eden ayrı, kurumlara kesilen faturalara takip eden bölümlerin ayrı modülleri olacak, satın alma servisin olacak hangi malzeme nereden ne zaman alındı.. kullanım ömrü ne kadardır bu gibi bilgilerin tutulduğu ve verilerin girildiği modüller olmalı.. 

7. verdiğin hizmeti sisteme girecek sekreterlik birimleri olacak her birimin kendine has menüleri ve modülleri olacak, birde hizmetler için ücret alınıyorsa bunları o an faturalandırıp hastadan para tahsilini yapabilecekleri modüller olmalı.. 

daha sayabileceğim sayısız ayrıntı var..

Emin26
22-04-2019, 14:34   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2018

Merhabalar hastanede ya da kliniğinizde kullanabilmek adına bir hasta takip programı arayanlara birkaç önerim olacak. Hasta gizliliği ve veri güvenliği işin içine girdiği zaman bulut tabanlı sistemler çok fazla ön plana çıkmakta son yıllarda. O açıdan kendinizde böyle bir program almaya karar vermek isterseniz bu özellikleri göz ardı etmeyin derim. 

Hem hasta takibi yapıp, hem hastalarınızla reçetelendirme süreçlerinizi genişletip, hem de finans işlemlerin takibini tek bir program üzerinden takip edebilmeniz olası. Evobulut programının Sağlık Bulut ürünü sizin için faydalı olabilir. Fakat demoyu incelerken kesinlikle destek ekiplerinden destek almanızı ve programı iyi analiz etmenizi öneririm. Başlarda tabiki biraz karışık gelebilir sizlere. Fakat bunu inceledikçe oturtabilirsiniz.

İncelemek için Sağlık Bulut ürününe bakabilirsiniz.

İyi Günler Diliyorum.