Hazırda Beklet-Uyku Modu

chronic
02-01-2008, 17:42   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
61 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Dizüstü bilgisayarlardaki hazırda beklet ve uyku modu arasındaki fark nedir?Hangi durumlar için hangisi kullanılmalı?Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Son Düzenleme: chronic ~ 02 Ocak 2008 21:08
ANADOLU
02-01-2008, 21:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
249 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Hazırda beklet modunda: Msn office vs herhangi bir prgoram açıksa eğer pcyi kapatıp açtığınızda o hali ile nasıl kapatmışsan yani; o şekilde kullanımına sunulur. pcin o bölümü harddiske kaydedilir ve ordan açılışda tekrar başlar.

Uyku modunda ise; bir pcnin güçünü koruma durmudur.Msn veya office belgelerini o anda durdurdur, eski duruma geçtiğinde ise pc tam güçte çalışmaya devam eder. pause tuşu gibi düşünebilirsin

Kısaca anlatmaya çalıştım umarım aydınlatıcı olmuşumdur.
Eksik bilgi vermek istemem bir kaç kere kullandım şimdiye kadar. Bunu kullanan arkadaşlar daha aydınlatıcı bilgiler verebilir.

Saygılarımla;

Son Düzenleme: ANADOLU ~ 02 Ocak 2008 21:06
Aras Yurtman
04-01-2008, 13:36   |  #3  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Hazırda bekleme modunda PC, RAM'deki verileri harddiske kaydeder ve bilgisayar tamamen kapatılır. Bu durumda bilgisayarın fişini çekebilirsiniz. Açılırken bu veriler tekrar RAM'e yüklenir ve her şey kaldığı yerden devam eder.

Uyku modunda (XP'de "bekleme") ise bilgisayar tamamen kapatılmaz; RAM çalışmaya ve verileri tutmaya devam eder. Elektrik tasarrufu sağlanır. Fanlar da kapanır (bazı PC'lerde kasa fanı çalışabilir) ve bilgisayarın güç ışığı yanıp söner. Bilgisayarın uyku modundan uyanma süresi çok kısadır (1-5 saniye).

Çalışan uygulamalar iki modda da kaldığı yerden devam eder.

Laptoplar taşınırken, HDD'in sarsıntıda veya düşmede zarar görmesini önlemek için uyku modu kullanılmalıdır. Masaüstü bilgisayarlarda ise kısa bir süre için bilgisayarın kullanılmaması durumunda kullanılabilir.

Hazırda bekleme modu ise, XP'de ve özellikle de Vista'da "bilgisayarı kapat" yerine kullanılmalıdır. Böylece hem açılış süresi kısalır, hem de çalışmalarınıza kaldığı yerden devam edebilirsiniz.