HD Media Player kablosuz ağ bağlantısı

720p
08-04-2010, 18:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
480 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Merhabalar arkadaşlar, ben WD’in WD TV Live HD Media Player modelini almayı düşünüyorum fakat bu cihaz kablolu.

Ben bu cihazı ethernet girişini, modemime bağlayıp LCDTV ile kablosuz olarak bağlantı kurabilir miyim? Anlatmak istediğim  alacağım cihazı, kablosuz modemime bağlayacağım ve onu da televizyondaki kablosuz bağlantısı ile ağ kurmaya çalışacağım. LCDTV olarak Sony 40z4500kullanıyorum. Sizce olur mu yada bana şu cihazdaki ethernet girişinin ne için eklenmiş olduğunu anlatabilir misiniz?

Birde arkadaşlar Dark'ın DARK Mini Mania Full HD 1080p modeli var. Bu cihaz kablosuz ve Cihazın teknik özellikleri çok iyi ama ben ilk defa duyuyorum bu markayı ve sadece  Pclabs sitesinde incelemesini gördüm, başka hiç bir yerde ne internette nede youtube'da inceleme görebildim. Sizce Dark marka güvenilir midir, yada kullanan var mı acaba forumda ?

Son Düzenleme: 720p ~ 08 Nisan 2010 19:09
şafak89
09-04-2010, 15:23   |  #2  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,522 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bende öyle bi cihaz alcam wd den şaşma ;) 
bide bende kdl-w4500 var sonynin o ethernet çıkışı tv ile interente girmek için aslında ama şuan sadece amerkada deneme amaçlı yahoo veriyo o hizmeti :)

aefe48
15-12-2010, 20:51   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Akortek firmasının Türkiye’ ye getirmekte olduğu Dark Media Mania isimli media player’ ı ilk çıktığında, (tam olarak emin değilim ama) yaklaşık 1 yıl önce aldım. Bu cihazın iki tipi var, 128 Mb ve 256 Mb. Cihazı ilk alanlardan olduğum için benim cihazım 128 Mb, 1-2 ay sonra 256 Mb versiyonunu çıkardılar. Cihazı aldığımda iöine takılan bazı harddsikleri tanıyamama, network bağlantı sorunu (ne kadar uğraştıysam da Windows 7 kurulu olan bilgisayarımda, network’ e bu cihazı tanıtmayı beceremedim, sitede bu problem ile ilgili yazan çözümleri uygyulamama rağmen), bittorent sorunu, bazı filmlerde altyazının okunamaması gibi problemleri vardı ama yeni cihazdır, firmware güncellemesi ile bu problemleri çözerler deyip problemleri gözardı ettim. Bazı firmware güncellemeleri yayınlandı ama Akortek’ in forum ve destek sitesinde de görebileceğiniz gibi hiçbiri bu problemlere tam çözüm sağlayamadı, menü değişikliği, bazı intenet sitelerine ulaşım gibi göz boyayıcı özellikler eklendi. Cihaza harici bir harddisk bağlayarak film seyredebildiğim ve film indirmek içinde bilgisayarımı kullandığım için bu problemleri çok sorun etmedim, çünkü bu tarz bir cihazı uzun zamandır bekliyordum ve cihazdan genel olarak memnundum. Kullandığım cihaz son zamalarda bazı mkv filmleri göstermemeye başladı. Codec problemidir deyip Akortek' in forum ve destek sitesine girerek yeni firmware var mı diye baktım. Başka kullanıcılarda aynı problemden şikayetçi olduğunu gördüm. Site yöneticileri en kısa zamanda sorunları çözecek firmware'in çıkacağını vaat ediyorlardı. 07.12.2010 tarihinde firmanın destek sitesine girdiğimde sadece 256 Mb cihazlar için yeni firmware çıktığını gördüm. Siteye sadece 256 Mb cihazlar için firmware çıkmış olmasının çifte standart olduğunu belirten ve 128 Mb cihazlar için ne zaman firmware çıkacağını soran bir mesaj bıraktım (Mesajı aşağıda görebilirsiniz) .

aefe          Mesaj Başlığı: Sadece 256 bit için firmware çifte standart olmuyor mu?
Gönderilme zamanı: 14 Ara 2010, 12:10

Kayıt: 07 Ara 2010, 17:42
Mesajlar: 1         Yeni çıkan firmware' in 256 bit cihazlar için olduğu belirtiliyor, peki 128 bit cihazı olanlar ne yapacak. Bu tarz cihazlarda en önemli konu firmware güncellemesidir, sadece 256 bit cihazlar için firmware güncellemesi yayınlanması çifte standart olmuyor mu? Üstelik 256 bit cihazı olanlarda Bootcode probleminden şikayet ediyor. Yeni çıkacak 4.0 firmware' de sadece 256 bit ve yeni sürüm cihazlar için mi olacak? Eğer öyleyse bu nasıl bir firmware desteği, akortek eski cihazları çöpe atın size yenisini mi satalım demeye çalışıyor.
Bu tarz bir cihazı uzun süre bekledim, hatta bir ara kendime Multimedia PC bile toplamayı düşündüm. Sonra Dark Media Mania ile ilgili reklamları ve incelemeleri görünce bu ürünü almaya karar verdim. İlk alanlardan olduğum için kullandığım ürün ne yazık ki 128 bit ve ben firmware güncellemesi beklerken çıkan firmware' in yanında 256 bit ibaresini görüyorum. 256 bit daha fazla sayıda cihaz satılmış olabilir, fakat bir firmware güncellemesi yapılıyorsa her iki cihaz içinde yapılır ve aynı zamanda yayınlanır. Yeni çıkan firmware' in yanında 256 bit yazısını görünce hayal kırıklığına uğradım (ürün beta bile olasa her iki cihazada uymlu olmalıydı). Yeni çıkacak 4.0 firmware' de de umarım aynı şey yaşanmaz.

Alptuna Efe

Site yöneticilerinden aldığım cevap, her firmware güncellemesinde kullanıcıların 128 Mb ve 256 Mb cihazlar için güncelleme istediği, 128 Mb cihaz eski teknoloji olduğu için (1 yıl önce aldım cihazı) firmware güncellemesinin zor olduğu, istiyorsam 128 Mb cihazı satıp 256 Mb cihaz alabileceğim idi. (Cevap mesajını aşağıda görebilirsiniz)
       
       
kemal          Mesaj Başlığı: Re: Sadece 256 bit için firmware çifte standart olmuyor mu?
Gönderilme zamanı: 14 Ara 2010, 23:52

Site Admin

Kayıt: 25 Ağu 2007, 16:21
Mesajlar: 334         teknoloji ürünleri devamlı gelişir, yenisi çıkınca eskisine ücretsiz terfi uygulaması yapılmaz. 128MB-256Mb meselesi daha öncede konuşuldu ve aynı açıklamayı yaptık.

donanımsal olarak 128MB ürünlerin 256MB'a terfisi mümkün değildir. 256MB versyiona geçmek için 128MB oynatıcınızı satıp yeni modellerden satın alabilirsiniz.

her yeni firmware için üreticiden 128MB ve 256MB sürümleri isteniyor. 128MB'ın teknik kapasitesi yettiği ölçüde yeni firmware yayınlandıkça sizlerle paylaşacağız

Aldığım cihaz 1 yılda eski teknoloji oluverdi. Üstelik yayınlanan firmware yeni teknoloji olduğu iddia edilen bazı 256 Mb cihazlarda da çalışmıyormuş, (Akortek’ in forum ve destek sitesinde bu konu ile ilgili şikayetleri görebilirsiniz.) çünkü onlarında bootcode sürümleri “noon.0202.0023” küçük. Yani yeni teknoloji 256 bit cihazların bootcode sürümleri eski teknoloji. Internette yaptığım araştırmadan anladığım kadarı ile bootcode flash bios ile ilgili bir konu, yani ayni versiyon diye satılan cihazların flash biosları birbirinden fakrlı.
Akortek kendi sitesinde yer alan cihazın tanıtıtımında cihazın firmware güncellemeleri ile daima zinde olacağını vaat etmekte (Tanıtımı aşağıda görebilirsiniz). Ama benim 128 Mb cihazım ne yazık ki bu zindelikten nasibini alamamakta, çünkü eski teknoloji.


Güncellemelerle Daima Zinde!
Dark Media Mania gelişmeye açık yapısı sayesinde yeni yazılım (firmware) güncellemeleriyle ek özellikler kazanabilir. Türkçe menüsünün yanısıra Türkçe altyazı desteği de kusursuz olan Media Mania bugün ve yarın benzersiz bir ev eğlencesinin kapısını aralamanızı sağlayacak! Hep daha fazlasını isteyenlere Media Mania yeter!

Satarken, tanıtımlarıyla bir sürü vaatte bulanan Akortek firması 1 yıl sonra bu cihazın eski teknoloji olduğunu iddia edebiliyor.

Media player alacak arkadaşlara tavsiyem alacakları markanın firmware desteğinin iyi olup olmadığını iyice araştırmaları, çünkü bu tarz cihazlarda en önemli konu firmware güncellemeleri. Film sıkıştırma codec' leri sürekli gelişiyor ve bu noktada üretici firmanın değişen codec' lere adaptasyon için yaptığı firmware güncellemeleri büyük önem kazanıyor.
Asus, Novatron, Egrat, Pop Corn, Western Digital gibi daha tanınmış markaların ürünlerini tercih edin. Bu markalar kendi cihazlarını üretiyorlar ve sorunsuz firmware desteği sunuyorlar. Akortek firmasının  yaptığı gibi sağdan soldan toplanmış düşük kaliteli ve eski teknolojiye sahip parçaların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş cihazları Türkiye’ ye getirip bir de donanımsal olarak birbirinden farklı olan cihazları bundan habersiz olan müşteriye aynı modelmiş gibi satmıyorlar, bunun en güzel kanıtı en son yayınladıkları firmware’ in bootcode’ u belli bir sürümün altındaki cihazlarda çalışmaması. Bu cihazın aynısı (herşeyiyle bire bir aynı) olan cihazlar yurtdışında farklı marka adları altında satılmakta ve satan firmalar 128 Mb cihazlar için firware desteği vermeye devam etmekte. Tahminimce bu cihazlar Çin’ de no name üretiliyor ve çeşitli firmalar bu cihazları satın alınıp farklı isimler altında ülkelerinde pazarlıyor.

Bu yazıyı media player alacak arkadaşlara rehber olabilmek için yazıyorum ve bildiğim bütün teknoloji ile ilgili forum sitelerine göndereceğim. Umarım site yöneticileri yazımı yayınlarlar, başkalarının da benim gibi kandırılmasını istemem.

oscardante
17-12-2010, 20:51   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

yazar arkadaşa katılıyorum. Akortekin birşey geliştirdiği yok. sadece forumdaki şikayetleri derleyip mail olarak ürünü aldıkları merdiven altı çinli üreticiye ulaştırıyorlar. onlarda güncellerse oluyor güncellemezse olmuyor. ayrıca forumlarındaki olumsuz eleştirileri  hemen silen veya kendilerine göre editleyen, forum ahlakından bahseden acaip bir mantığa sahip adminleri var. çok komikler yaa