HDD döngüsel artıklık denetimi hatası

tribalsatak
28-08-2017, 03:16   |  #1  
tribalsatak avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

Sistemim:



  • MSI B350m Gaming Pro Anakart
  • Ryzen 7 1700 İşlemci
  • WD 1TB Caviar Blue 7200RPM 64MB WD10EZEX Harddisk
  • Adata SU800 128GB SSD
  • Gigabyte RX560 Ekran Kartı
  • Akasa Venom LX 600W 80+ Bronze Kasa
  • G-Skill RipjawsV 3000Mhz RAM

Bu sistemi daha bir hafta önce toplamıştım. Rufus ile Windows 10 UEFI kurulum USB'si oluşturdum. Rufus'ta GPT bölüm düzlemini seçmiştim. Sonuçta Windows'u UEFI olarak kurdum. Windows'u kurarken kurulacak diski seçtiğimiz bölümde SSD'de bölüm oluşturulabiliyor, HDD'de ise bölüm oluşturulamıyordu. 


Neyse Windows'u başarılı bir şekilde SSD'ye kurdum. Ayrıca HDD aygıt yöneticisinde, disk yönetiminde ve BIOS'ta gözüküyordu. Sonra disk yönetiminde HDD'yi başlatmayı denedim ancak "döngüsel artıklık denetimi" hatası aldım. HDD başlamıyor ve dolayısıyla bölümlenemiyordu. HDD disk yönetiminde "ayrılmamış alan"

olarak gözüküyordu. 


Bu arada BIOS'taki boot seçeneğim Legacy+UEFI, SATA mod ise ACHI olarak seçili. Boot seçeneğini sadece UEFI yapıp denesem de sorun çözülmedi. SATA modunu da değiştirip RAİD yapmayı denedim(Belki HDD'yi bu şekilde başlatabilirim diye). Bu sefer sistem açılmadı ve sistem başlarken"sistem onarıma hazırlanıyor" yazısıyla karşılaştım. 


Belki işe yarar diye "AOMEI Partition Assistant Pro" programını kurdum. HDD'yi bu programla başlatmayı denedim. Bu programda da "Failed to initialize this disk(error code:45)" hatası aldım. Sonra baktım ki programda SSD GPT olarak, HDD ise MBR olarak olarak gözüküyor. Belki sorun bu iki diskin bölümleme tablolarının farklı olmasıdır diye düşündüm. Bende programdan HDD'yi GPT'ye dönüştürmeye çalıştım. Tabi bu işlem de gerçekleşmedi ve "The partition table on the disk failed to update as other programs locked the partition table, please close other programs and retry.(error code:6)" hatası verdi. 


Son olarak ta komut isteminden HDD'yi başlatmayı ve bölümlendirmeyi denedim. Yine "döngüsel artıklık denetimi hatası" aldım. 


Artık bu HDD ile kafayı yemek üzereyim. Yalvarıyorum, gözünüzü seveyim olayı bilen biri varsa şu konuya bir el atsın. Yardım lütfen.

Son Düzenleme: tribalsatak ~ 28 Ağustos 2017 03:22 Neden: