Hdd'den Tık Sesi Geliyor

emirhanbulbul6161
22-09-2015, 20:58   |  #1  
emirhanbulbul6161 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

Sabit diskiniz çalışmaya başladığında tıklamaya benzer sesler üretir. Bu sesler, okuma kafası ilk pozisyonu aramaya çalışırken oluşur ve sonunda disk çalışmaya hazır olduğunu belirtmediği için bilgisayar tarafından tanınmaz. Bu koşullar altında sadece veri kurtarma laboratuvarlarından yardım alabilirsiniz.

Bilgisayarınızı derhal kapatmanız ve diskin daha fazla sarsıntıya maruz kalmayacağından emin olmanız gerekiyor.Sürücüye erişme amaçlı tüm çabalar diske daha fazla hasar verecektir.

Dahili bir sabit sürücüden bahsediyorsak şunları deneyebilirsiniz;


  • Bilgisayarınızı kapatın ve sorun yaşayan diske giden tüm veri ve güç kablolarını çıkarın. Önlem olarak bilgisayarınızı kapattıktan sonra birkaç dakika bekleyin.
  • Cihazı tekrar çalışır duruma getirin ve sadece güç kablosunu (geniş olan) takarak tekrar ses çıkartıp çıkarmayacağını dinlemeye başlayın.
  • Eğer ses duymuyorsanız veri kablosunu da takın.
  • Sürücü sistem tarafından tanındıysa önemli dosyalarınızı başka bir diske yedekleyin.

Bu yöntem işe yaramadıysa sürücünün güç kablosunu hemen çıkarın ve incelemek için laboratuvarlara gönderin.

*Kroll Ontrack laboratuvarına gönderilen mekanik hasara uğramış SSD ve USB disklerin de genellikle içyapı olarak sağlam oldukları ortaya çıkıyor. Hasar gören kısım yalnızca arabirim olabilir. Bu durumlarda veri kurtarma uzmanları en azından verileri okunabilecek hale getirebiliyorlar.

Kaynak:Hdd’den Tık Sesi Geliyor