HeartBleed'in tamiri o kadar da kolay değil!

CHIP Online
01-05-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son günlerde interneti kabusa çeviren tehlikenin geçmesini bekliyorsanız, daha çok bekleyeceksiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hea ... ay-degil_46741.html

Resimlerle: Şifreleme uzmanı 10 araç!

Güvenli ve şifreli internet bağlantısı sağlayan OpenSSL protokolünde ortaya çıkan HeartBleed açığı hakkında kötü haberler gelmeye devam ediyor. Uzmanlar, HeartBleed'in tamir edilmesinin aylarca süreceğinin altını çizdiler. Bu da, internetin aylar boyunca güvenlik riskiyle boğuşacağının ispatı.


HeartBleed, NSA tarafından insanları dinlemek ve bilgisayarlarına ulaşmak için de kullanıldığı için konu ABD yönetiminin açıklama yapmasına da neden olmuştu. ABD Başkanı, HeartBleed nedeniyle yaşanan tartışmalar sonrasında, NSA'nın internetteki açıkları kullanarak casusluk yapmasının doğal olduğunu ve NSA'nın internetteki açıklardan sorumlu tutulamaycağını açıklamıştı. Ancak, NSA veya başka kamu departmanlarının, özel operasyonlar için kullanılması gerekmediğine buldukları açıkları halkla paylaşarak çözümüne yardımcı olması gerektiğinin de altı çizilmişti.


HeartBleed, VPN bağlantılarından, sesli internet görüşmelerine, akıllı telefonlardan, e-posta yazışmalarına kadar internette güvenli bağlantı gerektiren neredeyse her işlemi etkileyen çok tehlikeli bir açık ve kötü niyetli kişilerin, internet kullanıcılarının mahremiyetini bozmasını kolaylaştırarak büyük bir risk yaratıyor. Google veya Yahoo gibi siteler, HeartBleed'a karşı kendi önlemlerini aldıklarını iddia ediyorlar ancak HeartBleed'in tamamen kapatılmasının aylarca süreceği anlaşılıyor.

Tüm Konu: HeartBleed'in tamiri o kadar da kolay değil!

Resimlerle: Şifreleme uzmanı 10 araç!

Kaynak: www.chip.com.tr