"Hedefimiz Türkiye'nin teknoloji üssü olmak"

CHIP Online
28-02-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Avea, MWC'de yaptığı basın toplantısında GSMA'deki yeni görev alanlarını ve fazlasını paylaştı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hed ... su-olmak_38930.html

İspanya'nın Barselona kentinde 25-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Mobile World Congress'te bu yıl ev sahipliği yapan Avea, katıldığı ilk yönetim kurulu toplantısı sonrasında Mobile World Congress'e katılan basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirmelerde  bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilişim Teknolojileri Kurulu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, GSMA Ortadoğu ve Afrika Kamu Politikaları Direktörü Peter Lyons ve T.C Madrid Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu'nun katılımıyla düzenlenen toplantıda Avea'nın GSMA'deki yeni görev alanları hakkında bilgi verilirken, Avea ve GSM sektörünün 2012 yılı performansı da ele alındı.


"GSMA'in know how'ını Türkiye'ye aktaracağız"


Basın toplantısında yaptığı konuşmada "Türkiye'nin en genç ve yenilikçi operatörü olarak, 8. yılımızda böylesine büyük ve önemli bir kuruluşun yönetiminde yer almak bizim için büyük bir onur" diyen bu Avea CEO'su Erkan Akdemir:


"Avea'nın değişim ve gelişimin bu kadar hızlı yaşandığı bir dönemde GSMA Yönetim Kurulu'nda yer alması sadece Türk Telekom Grubu için değil; Türkiye'nin dünya mobil iletişim sektörü için taşıdığı önemi vurgulaması açısından da oldukça önemli. Çünkü bunu sadece yönetim kurulu üyesi olmakla sınırlı olarak görmüyor; GSM stratejisini belirleyen bir yapının sahip olduğu know how'ı, Türkiye'ye aktarma imkanı olarak da değerlendiriyoruz."


"Avea olarak sadece bir iletişim şirketi olmak için değil, teknolojinin ve inovasyonun öncüsü olmak için çalışıyoruz, hedefimiz ise Türkiye'nin teknoloji üssü olmak" diyen Akdemir: "Türkiye, bulunduğu bölgenin parlayan yıldızı, Avea da Türkiye'nin parlayan yıldızı. Çünkü 8. yılımızda pek çok alanda liderliğimizi koruduk; yenileri ile taçlandırdık. Daha büyük sorumluluklar alarak daha büyük işlere imza atmaya hazırız"dedi.


Tüm Konu: "Hedefimiz Türkiye'nin teknoloji üssü olmak"

Kaynak: www.chip.com.tr