Hem PC'de, hem cepte aynı uygulama!

CHIP Online
24-09-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cebinizdeki uygulamayı PC'nizde, PC'deki uygulamayı cebinizde çalıştıracağınız günler çok uzak değil

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hem ... uygulama_42778.html

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Microsoft, farklı işletim sistemleri arasında (Windows Phone, Xbox, Windows 8) benzer bir arayüz kullansa da bu platformlar farklı uygulama ekosistemleri üzerinde oturuyor. Ancak bu durum Microsoft'tan gelen açıklamalara göre yakında değişebilir.


Şirketin Perşembe günü yaptığı finansal analist toplantısında işletim sistemi bölümünün başındaki Terry Myerson, Microsoft'un ortak bir uygulama platformu üzerinde çalışmaya başlayabileceğini ima etti. Microsoft'un işletim sistemlerinin nasıl çalışması gerektiği konusunda inandığı "üç anahtar konuyu" şöyle özetledi: "Birincisi tüm cihazlarımız için bir silikon arayüzü olmalı.<span style="line-height: 1.6em;"> </span>Tüm cihazlarımız için tek setten oluşan bir geliştirici API'sı olmalı. Ve son kullanıcıya sunduğumuz tüm uygulamalar, tüm cihazlarımızda kullanılabilmeli."


Myerson, uygulamaların farklı cihazlara uygun hale getirilmesinin gerektiğini, Microsoft'un amacının tüm bu cihazlar için ortak bir deneyim oluşturmak olduğunu, ancak uygulamaların temelde her cihaz için eşsiz ve uygun bir deneyim sunacağını söylüyor.


Myerson ortak bir uygulama mağazasından bahsetmese de açıklamalarından böyle bir sonucun kaçınılmaz olduğunu anlamak zor değil.

Tüm Konu: Hem PC'de, hem cepte aynı uygulama!

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kaynak: www.chip.com.tr