Hepimizi öldürebilecek 10 teknoloji!

CHIP Online
06-05-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu 10 teknoloji, yakın bir gelecekte insanlığın başına dert açabilir; hatta hepimizi öldürebilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hep ... eknoloji_40171.html

Resimlerle: Cep telefonun öldürdüğü 10 kadersiz cihaz

Teknoloji heyecan verici olduğu kadar, yok edici de olabiliyor. Dünya üzerindeki hükümetler, her sene büyük miktarlarda parayı insanları yok etmeye yönelik teknolojileri araştırmakta kullanıyorlar. Ancak listemizde de görebileceğiniz gibi bu teknolojilerden bazıları askeri teknoloji sınıfına girmiyor bile. İşte başımıza büyük işler açabilecek tehlikeli teknolojiler ve tehlikeli gibi görünüp çok da tehlikeli olmayan teknolojiler.

1. Lazer: Lazerin filmlerde yapabildikleri ile gerçek hayatta yapabildikleri arasında çok büyük bir boşluk var. Ancak 2014'te bu boşluk kapanacak. ABD donanması, USS Ponce isimli gemisine lazer silahlarını yerleştirmeye başlayacak. Başta insansız uçakları vuracak olan sistem, gelecekte daha fazlasını hedef alabilir.

2. İnsansız uçaklar: Bilim kurgu, duygusuz öldürme makinelerini çok sevse de bu araçlar aslında bilim kurgu değil, yıllardır gerçekler. Yaklaşık 9 senedir Pakistan'a düzenlenen saldırılarda kullanılan insansız uçaklar, 1,969 ile 3,461 arasında kişinin hayatına son verdi. Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt, insansız uçakların teröristlerin tarafından kullanılmasının an meselesi olduğunu söylüyor.

3. Sürücüsüz otomobiller: Sürücüsüz otomobiller çok tartışılsa da şimdiye kadar daha güvenli ve daha çevre dostu olduklarına dair ispatlar var. Ancak bu otomobiller hakkında farklı birçok endişe var.


Tüm Konu: Hepimizi öldürebilecek 10 teknoloji!

Resimlerle: Cep telefonun öldürdüğü 10 kadersiz cihaz

Kaynak: www.chip.com.tr