Her şeyin akıllısı olur da onun olmaz mı?

CHIP Online
14-07-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hemen her şeyin "akıllısını" görmeye alıştık ama bunu göreceğimize inanmazdık!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/her ... olmaz-mi_41115.html

Resimlerle: Akıllı telefon değil, anti-akıllı telefonlar...

Geçtiğimiz yıllar içerisinde, farklı bilgileri toplayan pek çok adım sayacı piyasaya sürüldü. Ancak bu eski ürünleri artık unutabilirsiniz. Çünkü yeni bir firma marketteki yerini almış durumda!


Redmond, yıkama temelli yeni firma Heapsylon, 87.000 dolar'lık bir girişim kampanyası başlatmış durumda. Akıllı çoraplar, elektronik halhal ve sanal koç uygulaması ile heyecanla beklenen Sensoria Fitness sistemi bu kampanyanın temelinde yer almakta.


Giyilebilir Teknoloji Gelişimi 2012 Dünya Kupası finalisti olan bu sistem, ayağın yere basma şekli ve adım uzunluğu ritminden, aktivite seviyesi ve kazanılan yüksekliğe kadar pek çok şeyi takip etmekte. Firmanın kurucu ortaklarından Davide Vigano, yakın zamanda Business Week için yaptığı konuşmada "Bir noktada çoraplardan daha öteye gideceğiz. İdeal bir senaryoda, giyilebilir teknolojinin GoreTex'i olmak istiyoruz." dedi.


Firmanın kurucularından iki tanesi, Microsoft'un Xbox Kinect bölümünde yer almakta ve Sensoria çorapların yıkama ve kurutma etkilerine dayanacak şekilde üretilmelerine rağmen yumuşak bir dokunuşa sahip olduklarını söylemekte. Teknolojiyi feda etmeden bu sonuca ulaşmak için, çorapların Bluetooth içeren ve algılayıcıları okuyarak akıllı telefona gönderen bir halhal ile giyilmesi gerekiyor. Sanal koç gibi uygulamalar ise akıllı telefonda çalışarak gerekli bilgileri vermekle yetinmeyerek, ses ve grafik gibi etkenler ile kullanıcıya anında geri bildirim veriyor ve motivasyon sağlıyor.


<span style="text-decoration: underline;">Peki fiyat ne olacak? Haberimizin ikinci sayfasından...</span>


Tüm Konu: Her şeyin akıllısı olur da onun olmaz mı?

Resimlerle: Akıllı telefon değil, anti-akıllı telefonlar...

Kaynak: www.chip.com.tr