Herkesin bilmesi gereken 5 önemli açık

CHIP Online
02-02-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bizden söylemesi: Bu 5 "şeyi" bilmiyorsanız, asla güvendeyim demeyin...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/her ... mli-acik_38437.html

Resimlerle: En iyi 20 bedava indirme aracı

Güvenlik sorunları ve açıklar, teknoloji dünyasının peşini bırakmıyor. Ancak açıklardan korunmak hiç de zor bir iş değil. Güvenlik konularını yakından takip etmiyorsanız, bazı son açıklarla ilgili bilgilerden mahrum olabilirsiniz. İşte bilmeniz gereken 5 açık:


UPnP işlevi router'ınıza dışardan erişime izin verir


UPnP (Universal Plug and Play), router'ların, yazıcıların ve medya yürütücülerinin ağda bulunmasını ve yapılandırılmasını kolaylaştıran bir işlev. Ancak UPnP uzun zamandır bazı açıklara sahip ve ABD hükümeti tarafından devre dışı bırakılması tavsiye ediliyor.


Ancak UPnP açığından en çok eski donanımların etkilendiğini ve açığın eskisi kadar yaygın olmadığını söyleyelim. UPnP'yi birçok cihazda ayarlar bölümünden kapatabilirsiniz.


UPnP'yi kapatmak, ağ üzerinde akış yapmak, ağ üzerinden yazdırmak gibi bir işlevi etkilemeyecektir. Bu ayarı router seviyesinde kapatarak bu cihazların internetten denetlenmesine engel oluyorsunuz.


UPnP açığına karşı donanımlarınızı taramak istiyorsanız, Rapid7'nin bu aracı işinize yarayacak.


Router'larda WEP ve WPA parolaları kolayca kırılabiliyor


Her iki şifreleme yönteminin de kendine has açıkları var. WEP koruması, bir program yardımıyla uzun bir sürede kırılabilirken, WPA'da ise bazı router'larda WPS (Wi-fi Protected Setup) açığı bulunuyor. Bununla birlikte APS'yi router ayarlarınızda devre dışı bırakmanız mümkün.


Tüm Konu: Herkesin bilmesi gereken 5 önemli açık

Resimlerle: En iyi 20 bedava indirme aracı

Kaynak: www.chip.com.tr