Herkesin korkutuğu başına geldi!

CHIP Online
11-11-2011, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PSN'den sonra, oyun severlerin aklından bile geçirmek istemeyeceği bir hack olayı daha gerçek oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/herk ... na-geldi_30243.html

Resimlerle: Hacker'ların tarihçesi...

Bir anda gündeme bomba gibi düşen Sony PSN hack olayından sonra, herkesi şok edecek yeni bir hack olayı daha gerçekleşti. Hem de herkesin bel bağladığı ve severek kullandığı bir yere...

Açıklama bugün itibariyle Valve'nin başkan koltuğunda oturan Gabe Newell tarafından yapıldı. İşin daha da kötüsüyse, yapılan saldırı esnasında kullanıcıların kredi kartı ve kişisel bilgilerinin de ele geçirilebilmiş olma ihtimaliydi. Navel açıklamasına; "Valve olarak tüm kullanıcılarımızın kredi kartı hareketlerini yakından takip etmelerini istiyoruz. Sistem üzerine yapılacak daha büyük saldırı için biz de kolları sıvamış durumdayız." diyerek devam etti.

Olayların devamında yapılan açıklamalar esnasındaysa nispeten de olsa gönüllere su serpen sözler şunlar oldu; "Herhangi bir kredi kartı numarası ya da kişisel bilgi çalındığını sanmıyoruz. Sistemimize sızan davetsiz misafirlerin bilgilere ulaşmaması için elimizden geleni zaten yaptık. Tek isteğimiz kendi güvenliğiniz için kartınızla yapılacak olası alış verişleri takip etmek."

Steam forumları bugün sabah itibariyle kapatıldı. Valve ise incelemelerini sürdürüyor ve bir yandan da sistemde meydana gelen boşlukları doldurmaya çalışıyor. Kapanan forumlar açıldığındaysa, bütün steam kullanıcıları için yeniden bir şifre oluşturmaları istenecek. Steam ve Steam forum sitesinde aynı şifreyi kullanan kullanıcılar içinse bu iki şifreyi birbirinden farklı olarak belirlemeleri istendi.  

Şimdilik bu olay çok büyümeden üzeri kapanacak gibi gözüküyor. Fakat yine de her şeye hazırlıklı olmak lazım.


Tüm konu: Herkesin korkutuğu başına geldi!

Resimlerle: Hacker'ların tarihçesi...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Steam'de daha büyük bir hack olabilir mi?