Hibernate

Mustafa Akın
10-02-2007, 19:32   |  #1  
Mustafa Akın avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Selam,

Bilgisayarımıza Hibernate komutu verdiğimizde o anki RAM olduğu gibi HDD ye yazılır,açtığımızda da HDD den RAM'e gider bilgiler.(bilmeyen arkadaşlar için bilgi sadece)

Benim merak ettiğim hibernate olduktan sonra bios ayarlarına girememeiz , anakartımızın windows komutlarına bağlı olduğunu mu gösterir? Windows komutlarına göre bios a giremiyorum hibernate ten sonra açılışta. Peki hibernate de bilgisayar kapanıyorsa, klavyenin tuşuna bastığımızda bilgisayar nasıl açılır? Fare için de geçerli. Bu aslında Hibernate sonrası bilgisayarın kapandığı , hiç elektrik geçmediğini biliyordum. Klaveye basınca açıldığına göre elektrik mi geçiyor? Yani güç mü harcıyor? Stand-By dan farkı pek kalmıyor o zaman?
(Vista bölümünde yazdım çünkü bunları vista kullanırken farkettim)
Teşekkürler

TuncaBozkurt
10-02-2007, 20:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Klavye veya mouse ile bilgisayarı açma bir BIOS ayarı ile yapılır.Genelde mouse ta çift tıklamayla, klavyede ise boşluk tuşuyla veya varsa Power tuşuyla gerçekleştirilir.
Aslında bilgisyarlar kapandığı zaman (BIOS altından ayarı yapılmamışsa) bile elektrik tüketir az miktarda da olsa.Kendimden bir örnek vereyim.Bilgisayarımı kapadığımda fişinin anahtarını kapamazsam modemde yerel ağı kullanıyormuş gibi gözüküyorum.
Bunun BIOS altında çeşitli ayarları var ama bu ayarlar her BIOS ta yok.

Mustafa Akın
10-02-2007, 20:33   |  #3  
Mustafa Akın avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Anakartta da bir ışık yanıyor ayrıca.Ben de onu farkettim. Kasa açık çalışmak zorundayım ordan görülebiliyor.