Hibrit işlemciler ekran kartlarının sonu mu?

CHIP Online
20-04-2011, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hibrit işlemciler ekran kartlarının sonunu mu getirecek? Merak ediyorsanız, cavabı makalemizde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hibr ... -sonu-mu_26428.html

Resimlerle: Tarihteki en başarısız 16 bilgisayar

AMD'nin uzun zamandır merakla beklenen Fusion işlemcilerin ilk dalgasını oluşturan hibrit işlemciler bu yılın başında piyasaya çıktı. Bu işlemcilerden birisi olan AMD E-350, Asus'un E35M1-M PRO anakartıyla birlikte kullanıma sunuldu. Düşük güç tüketimli HTPC çözümü olarak sunulan anakart, AMD E-350 isimli hibrit işlemciyle birlikte geliyor.

Intel'in ilk dalga hibrit işlemcilerinde olduğu gibi, AMD de ilk Fusion işlemcilerinde sadece netbook ve HTPC gibi sistemleri hedefleyerek dikkatli bir giriş yapıyor. Intel'de düşük performanslı grafik çekirdeğini, Atom işlemcilerle birleştirerek oluşturduğu Pine Trail işlemcileriyle hibrit işlemci dünyasına netbooklarla giriş yapmayı tercih etmişti.

AMD, bu işlemcisinde kullandığı Bobcat çekirdeğini geliştirmeye devam ediyor ve geliştirilmiş Bobcat çekirdeklerini kullanan ikinci nesil Fusion işlemcilerini 2012'nin ilk yarısında kullanıma sunmayı planlıyor.

Bunun yanında Fusion ailesini bu yıl içinde de genişletmeye devam edecek olan AMD, giriş seviyesi masaüstü sistemleri hedefleyen 65 ve 100 W güç tüketimine sahip Liano kod adlı işlemcilerini piyasaya sürecek.

Tüm konu: Hibrit işlemciler ekran kartlarının sonu mu?

İzleyin: YouTube'dan zorunlu eğitim!

Resimlerle: Tarihteki en başarısız 16 bilgisayar


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hibrit işlemcilerin, ekran kartlarını gereksiz hale getirebileceğini düşünüyor musunuz?

eozenir
21-04-2011, 15:23   |  #2  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

ekran kartından vazgeçtim. saçma sapan oyunlar için ekran kartına o kadar para ödemem. işlemcim 2. nesil core i7 2630QM ve HD3000 dahili ekran kartlı. harici ekran kartı olmayan modelini almaya özen gösterdim. ofis ve iş amaçlı için çok iyi saçma sapğan crysis 2 oyunları ile boşa geçirecek vaktim yok.