hidrolik silindir

hidrolik silindir
17-02-2014, 11:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

Hidrolik silindirlerin amacı hidrolik enerjiyi mekanik enerjiye dönüştürmektir. Bu kelime yunanca da su anlamına gelmektedir ve hydro kelimesinden türetilmiştir. Günümüzde hidrolik dendiğinde aklımıza ilk gelen sıvılar yardımı ile hareket ve güç üretimidir. Hidrolik silindirler de bu mantığa göre çalışmaktadırlar. Hidrolik enerji hidrolik pompa tarafından üretilir.  Sonrasında hidrolik silindir devreye girer ve onun sağladığı yardım ile hidrolik enerji açısal veya doğrusal harekete dönüştürülür. Hidrolik silindir, içerisinde yağ bulunan, daire kesitli ve çift tarafı kapalı bir boru içerisinde sıkıştırılmış yağın etkisi ile hareket edebilen bir piston ve milden oluşmaktadır. Ayrıca elektrik motorundan alınan enerjiyi mekanik enerjiye çeviren hidrolik presler vardır. Bunların görevi hidrolik güç ile sıkıştırmak suretiyle şekil verme veya yapıştırmaktır.

Hidrolik presler en yoğun ağaç işleme ve mobilya sektöründe kullanılmaktadır. Kullanılacak alana göre hidrolik presin ağırlığı ve boyutu belirlenmektedir. Bu makinelerin en önemli parçası hidrolik hortumdur. Hidrolik hortuma yüksek basınçlı tüm iş makinelerinde ihtiyaç duyulmaktadır. Bunların haricinde otomotiv sanayisinde, hava fren sistemlerinde, düşük basınçlı geri dönüş makinelerinin, asansörlerin ve karayolu taşıtlarının hidrolik fren sistemlerinde kullanılmaktadır.

Kullanımda sağladığı birçok avantajdan ötürü, hidrolik sistemler sıklıkla tercih edilmektedir. Herşeyden önce hareket kontrolü hassas bir şekilde sağlanır ve uygun personeller tarafından kullanılıyorsa hareketin yönü oldukça çabuk değiştirilebilir. Hidrolik silindir de olduğu gibi hızlı kademe değiştirebilmek ve ağırlığı kontrol edebilmek bu sistemler için çok mühimdir. Bunların yanı sıra hidrolik sistem sessiz çalıştığı için tercih sebebidir.

Hidroliğin avantajları olduğu gibi tabii ki dezavantajları vardır. Bunlardan bir kaçını şöyle özetlemek mümkündür; Hidrolik sistem elemanları pahalıdır, yüksek basınç sağladığı için tehlikelidir ve fazlaca dikkat gerektirmektedir ve sistem sıcağa karşı aşırı duyarlıdır. Bunlar dışında sistemin çalışırken bulunduğu ortamı kirletmesi ve yağının kirlenmesi de bir dezavantaj olarak görülebilir.

Bu tür bir sisteme ihtiyacınız varsa, mutlaka kaliteli ekipmanlar ve sistemler tercih edilmelidir. Özellikle de hidrolik sistemlerin kullanımı insanlarla sağlanacaksa eğer,  iş güvenliği çok dikkat edilmesi gereken bir husustur ve bu yüzden mutlaka kaliteli makineler ve güvenilir üreticiler tercih edilmelidir.

karadeniz güzellik
17-02-2014, 12:47   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

Sitenizi inceledim oldukça faydalı

Güzellik kursu

ahsappalet
28-02-2014, 17:59   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

Çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.

cephe kaplama

önerilen filmler