Home, Facebook'un "yeni sürümü"

CHIP Online
05-04-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Zuckerberg, yeni "Home"un iPhone'lara gelip gelmeyeceği hakkında net konuştu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hom ... i-surumu_39598.html

Resimlerle: Facebook, Home ile Android'in içine işliyor!

Facebook'un dün tanıştığımız yeni Android giriş ekranı Home, Mark Zuckerberg'e göre sosyal ağın yeni bir sürümü olma özelliğini taşıyor.

Home'un ara yüzünün zaman içinde masaüstündeki Facebook'u etkileyip etkilemeyeceğini henüz bilmiyoruz, ancak sosyal ağda son zamanlarda yapılan değişikliklerin akıllı cepleri hedef aldığı açık (haber kaynağında yapılan değişiklikler).

Bir Android launcher'ı olan Home, size kart benzeri bir arayüz sunuyor ve uyarıları kolayca okumanıza veya sürükleyerek onları yok saymanıza izin veriyor. 12 Nisan'da Google Play'deki yerini alacak olan Home, aynı etkinlikte tanıtılan HTC First ile varsayılan olarak gelecek.

Zuckerberg, iOS için bir Home geliştirilmesi konusunda ise çok umutlu konuşmuyor. Home'un Android için geliştirilmesinde platformun açık olmasının ve Google'ın katı kurallar uygulamamasının etkisine değiniyor Zuckerberg. Bilindiği gibi Apple'ın oldukça kapalı bir ekosistemi bulunuyor ve böyle bir iş için Facebook'un önce Apple'ı ikna etmesi gerekiyor.

Zuckerberg'in açıklamalarına bakarak Home'un iOS'tan önce Windows Phone platformuna gelme ihtimalinin daha yüksek olduğunu da söyleyebiliriz.

Tüm Konu: Home, Facebook'un "yeni sürümü"

Resimlerle: Facebook, Home ile Android'in içine işliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr