Hotspot ve USB Tetherin nedir?

TP-Link Türkiye
18-06-2020, 10:03   |  #1  
TP-Link Türkiye avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
192 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Hotspot ve USB Tetherin nedir?

Akıllı telefonların gelişmesi ve yükselen mobil internet kalitesi sayesinde seyahat halindeyken veya ev/ofis dışı ortamlarda internet kullanımı çok kolay bir hal aldı. Bu gelişme ile birlikte insanlar oturdukları dış mekanlarda başkalarının sunduğu internet servisine bağımlı olmaktan da kurtulmuş oldu.

Telefonlarımızdaki mobil interneti, dizüstü bilgisayar ve diğer internete bağlanabilen cihazlarla paylaşmanın iki farklı yolu var. Bunlar kablosuz ve kablolu olarak iki ayrı sınıfa ayrılmakta. 

WiFi Hotspot nedir?

Bu yöntemlerden ilki olan WiFi ve Bluetooth Hotspot, telefonunuzu kablosuz bir modem gibi kullanmanızı sağlıyor. Telefonun ayarlar bölümünden (ayarlardaki konumu modellere göre farklılık gösterir) WiFi veya Bluetooth Hotspot ayarlarını açıp istediğiniz ağ adı ve şifreyi belirledikten sonra yapmanız gereken tek şey internete bağlanmak istediğiniz cihazın WiFi veya Bluetooth cihazları noktasından erişimi sağlamak olacak.

Son derece kolay olan bu işlem ile kendinize ait mobil interneti, bilgisayarınız veya diğer cihazlarla paylaşabilirsiniz. Bu yöntem ile hızlı ve güvenli internet kullanımı mümkün olacaktır.

 Bu özelliği telefon dışında 4G taşınabilir modemler ile de yapmak mümkün. Taşınabilir hotspot olarak da düşünebileceğimiz bu cihazlar ile harici bir data paketiniz üzerinden diğer cihazlarınızla internet paylaşımı yapabilirsiniz.İçine takılan SIM kart ile 10/11 kişi ya da cihaza kadar kablosuz ağ oluşturabilen bu ürünler, her yere rahat taşınmaları nedeniyle seyahatlerde (özellikle yurtdışı) ve yazlık evlerde kullanışlı birer ağ çözümü oluşturuyorlar.

TP-Link’in MiFi cihazlarına SD kart takılabiliyor ve bu sayede SD kart içindeki verilere kablosuz olarak erişim sağlanabiliyor. Bu özellik, TP-Link’in MiFi cihazlarını pazardaki diğer modellerden ayıran önemli özelliklerin başında yer alıyor.

USB Tethering nedir?

USB Tethering ise internet paylaşımının kablo yolu olarak nitelendirilebilir. Telefonunun ağ ayarları kısmından (ayarların konumu modellere göre değişebilir) USB yoluyla internet paylaşımını başlattığınızda, kablo ile bağlanan cihazda internet erişimi otomatik olarak başlayacaktır.

WiFi Hotspot ile birden fazla cihaza internet paylaşımı yapılabilirken, USB Tethering ile sadece bir cihaz ile internet paylaşımı yapabildiğinizi hatırlatmakta fayda var.

Öte yandan TP-Link’in SIM kart desteği olan ve hem sabit internet bağlantısı hem de mobil bağlantı sağlayan modelleri de var. TL-MR150 gibi ürünler ile mobil WiFi ağına kablo ile de bağlantı mümkün oluyor.